Iepriekšējā nedēļā ģimenes ārstu praksēs reģistrēti 138 gripas gadījumi jeb vidēji 225,2 gadījumi uz 100 000 iedzīvotājiem, sociālajā tīklā "Facebook" vēsta Slimību profilakses un kontroles centrs (SPKC). Salīdzinājumam – 15. nedēļā tie bija 99,6 gadījumi uz 100 000 iedzīvotājiem. Par gripas gadījumiem ziņojuši ģimenes ārsti Jelgavā, Rīgā, Jūrmalā, Liepājā, Daugavpilī un Ventspilī.

Vēstīts, ka četrās teritorijās – Rīgā, Jelgavā, Jūrmalā un Liepājā – gripas intensitāte bijusi virs 100 gadījumiem uz 100 000 iedzīvotājiem. Slimnīcas ziņojušas par 43 stacionētiem pacientiem saistībā ar gripu: Rīgā hospitalizēti 24 saslimušie, Valmierā – 10, Daugavpilī – 4, Jēkabpilī – 3, Liepājā un Ventspilī pa vienam saslimušajam. 19 no hospitalizētajiem pacientiem bija bērni vecumā līdz 14 gadiem. Detalizēti sekot līdzi iknedēļas pārskatam par akūtu augšējo elpceļu infekciju un gripas izplatību vari šeit.

SPKC atgādina, ka šobrīd vakcināciju pret gripu valsts apmaksā ikvienam iedzīvotājam. Taču gripas vakcīna nav vienīgā, kuru šogad iespējams saņemt papildus – valsts apmaksātu vakcināciju pret garo klepu no 2022. gada var saņemt arī 14 gadus veci jaunieši un grūtnieces, savukārt vakcināciju pret cilvēka papilomas vīrusa (CPV) infekciju – arī 12 gadus veci zēni. Starp citu, līdz 30. aprīlim tiek atzīmēta Pasaules Imunizācijas nedēļa, kuras mērķis ir aktualizēt vakcināciju un uzsvērt tās nozīmi slimību profilaksē. Vairāk par aktualitātēm uzzini šeit.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!