Foto: Shutterstock

Rīgas domes Labklājības departaments sadarbībā ar SIA “OnPlate” aicina pieteikties bezmaksas nodarbībām par veselīga uztura paradumiem grūtniecības laikā un piebarojumu bērnam pēc sešu mēnešu vecuma sasniegšanas.

Veselīgs uzturs ir viens no priekšnoteikumiem cilvēka veselības saglabāšanai un veicināšanai, bet tieši grūtniecība ir īpaši nozīmīgs laiks sievietes dzīvē, kad vairāk pievērst uzmanību pārtikas produktu izcelsmei un ēšanas paradumiem, jo no tā atkarīga gan grūtniecības norise, gan gaidāmā bērniņa veselība tuvākajā un tālākajā nākotnē. Veselīgs un sabalansēts uzturs nozīmē nodrošināt organismu ar nepieciešamo enerģiju, olbaltumvielu, ogļhidrātu, tauku, vitamīnu un minerālvielu daudzumu, uzņemot tos ar pārtikas produktiem. Nodarbībās būs iespēja uzzināt atbildes uz sev interesējošiem jautājumiem saistībā ar uzturu grūtniecības laikā.

Katrā nodarbībā tiek apskatītas šādas tēmas:

  • sabalansēts uzturs grūtniecības un zīdīšanas periodā;
  • pārmaiņas organismā, uztura paradumu maiņa, optimāls svara pieaugums grūtniecības laikā, uztura ietekme uz vēl nedzimuša bērna veselību;
  • pēcdzemdību depresija un tās saistība ar uzturu;
  • veselīgs un sabalansēts piebarojums bērnam pēc sešu mēnešu vecuma sasniegšanas.


Lai palīdzētu nostiprināt nodarbības laikā iegūtās zināšanas, pēc nodarbībām dalībniecēm izsniegs recepšu grāmatu "Veselīga maltīte bērniem". Apmeklējot nodarbību tiešsaistes režīmā, grāmatu var izņemt Alauksta ielā 21, Rīgā, darba dienās no pulksten 10 līdz 17.30.

Vienas nodarbības ilgums būs 90 minūtes. Nodarbība tiek organizēta līdz 15 dalībniekiem.

Nodarbību datumi martā:

  • 8. un 22. martā – pulksten 15.
  • 3., 10., 17., 24. un 31. martā – pulksten 17.


Nodarbības vadīs uztura speciālistes: Dana Piteronoka vai Ksenija Nikuļcova.

Ņemot vērā epidemioloģisko situāciju valstī, nodarbības notiks "Zoom platformā". Pieraksts un dalības atteikšana nodarbībām ir obligāta prasība. Pieteikšanās "Onplate.eu" sadaļā "Pasākumu kalendārs", izvēloties konkrētu nodarbību vai rakstot uz e-pastu lasma@onplate.lv.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!