Foto: Shutterstock

Hokejs ir viens no sporta veidiem, kuru bērni izvēlas kā savu ārpusskolas aktivitāti – kamēr vieni prieka pēc dodas aktīvi izkustēties uz kādu slidotavu, citi ar laiku kļūst par jomas profesionāļiem. Taču, lai spētu trenēties ar pilnu jaudu, nepieciešams atbilstošs ekipējums – Jelgavas Ledus sporta skolas eksperte Irēna Rutka skaidro, kāds ir minimālais aprīkojums, un cik populārs hokejs ir meiteņu vidū.

Pirktākās ziemas kategorijas preces ir saistītas ar ziemas sporta entuziastu drošību – slēpošanas aizsargi, slēpošanas brilles, slēpošanas ķiveres. Tomēr, kā skaidro "220.lv" izpilddirektors Raimondas Žilēnas, vislielākais pieprasījums ir hokeja preču kategorijai.

Inventāra izvēle – minimālais aprīkojums

Hokejs prasa daudz aprīkojuma. Lielāko daļu var iegādāties par saprātīgām izmaksām, tomēr jāatceras, ka būs nepieciešams arī daudz vietas, lai inventāru uzglabātu un transportētu. Kā stāsta Jelgavas Ledus sporta skolas pārstāve Irēna Rutka, iegādājoties jaunu hokeja inventāru, liela nozīme ir ne tikai zīmolam, bet arī kvalitātei un bērna komfortam. "Kā saka mūsu treneri – jo vieglāks ir ekipējums, jo labāks," atklāj Rutka.

Eksperte atgādina, ka minimālajā aprīkojumā ietilpst kājsargi, elkoņsargi, ķivere (maziem bērniem ar režģi priekšā), kakla sargs (arī domāts maziem bērniem, bet var iztikt ar nosacījumu, ka vietā, kur bērns vēlas slidot, vienlaicīgi neslido 20 un vairāk citi bērni), un, ja var atļauties, – hokeja cimdi, ja nē, tad ziemas cimdi.

Vecākus bieži uztrauc pareizā izmēra piemeklēšana, jo, domājot par nākotni, gribas iegādāties nedaudz lielāku izmēru, lai derētu arī nākamajā sezonā. Rutka no pieredzes gan stāsta, ka vecāki savstarpēji kooperējas un mainās ar aprīkojumu, kas ļauj atrisināt ātri augošam bērnam vajadzību pēc jauna ekipējuma ik sezonu.

Augošā hokeja popularitāte meiteņu vidū

Hokejs vienmēr ir bijis pieprasīts sporta veids visā pasaulē. Ja kādreiz tā bija izteikta puišu nodarbe, tad tagad tas strauju popularitāti iegūst arī meiteņu vidū, un arī meitenes piecos gados sāk savus pirmos treniņus. Sporta preču zīmoli reaģē uz šo tendenci un arvien biežāk inventārā parādās rozā toņi, piemēram, hokejistes var izvēlēties rozā slidas.

Sieviešu hokejs ir viens no visstraujāk augošajiem sporta veidiem pasaulē. Tam piekrīt arī Latvijas sieviešu hokeja izlases uzbrucēja Kitija Voitkeviča, kura jau 11 gadus profesionāli trenējas hokejā. Runājot par stereotipiem, ka hokejs nav domāts meitenēm, jo ir pārāk agresīvs, hokejiste nepiekrīt: "Sieviešu hokejā netiek pielietoti spēka paņēmieni, kas varētu sagādāt tik bīstamas traumas kā vīriešu hokejā. Viens no iemesliem, kāpēc hokejs ir piemērots meitenēm, – lai uzlabotu savu fizisko formu un attīstītu taktisko domāšanu. Hokejs ir aizraujošs sporta veids un nav jābaidās, ka tas varētu "sabojāt" sievišķīgumu."

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!