Foto: Shutterstock

Finansiālā labklājība ir ikviena laimīga un harmoniska cilvēka dzīves pamats. Tomēr, tiecoties uz materiālo piepildījumu, nereti pieļaujam kļūdas, kas mūsu pūliņiem neļauj rezultēties taustāmā veidā. Turpinājumā piedāvājam Dailyfinance.com apkopotos iemeslus, kas traucē iegūt ndorošinātu dzīvi.

Parādu atmaksāšana ar jauniem parādiem

Vairums cilvēku dzīvo pāri saviem līdzekļiem, to pat neapzinoties vai arī nemitīgi atliekot rēķinu sakārtošanu un parādu nomaksāšanu, pārtiekot no naudas, kas viņiem patiesībā nepieder.

Kā skaidro eksperti, lai pārtrauktu šo apburto loku, kurā parādi tiek nomaksāti ar jauniem aizņēmumiem, ieteicams mēnesī ik dienu rūpīgi sekot līdzi tēriņiem, tos fiksējot, lai mēneša pēdējā dienā izdarītu kopsavilkumu un novērtētu, uz ko iztērējam visvairāk līdzekļu.
Nākošais solis ir izveidot budžeta plānu un atteikties no nevajadzīgajiem tēriņiem, piemēram, rīta kafijas, ko nopērc kioskā, tā vietā iegādājoties termokrūzi un pagatavojot kafiju mājās.

Tāpat jau mēneša sākumā ieteicams aprēķināt, cik naudas paliks pāri pēc obligāto tēriņu nomaksas, lai saplānotu savus izdevumus un brīvos līdzekļus, iesaka eksperti.

Uzkrājumu neveidošana

Foto: AP/Scanpix

Pārāk daudz svešas naudas

Foto: Shutterstock

Pensijas neplānošana

Foto: PantherMedia/Scanpix

Neinvestēšana sevī

Foto: Shutterstock
Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!