Foto: IKEA
"Ikea" atsauc no tirdzniecības sarkanos un zilos MATVRÅ bērnu priekšautiņus, informē uzņēmuma pārstāvji. Ikviens, kas ir iegādājies šo divu krāsu priekšautiņu komplektu, ir aicināts atdot to "Ikea" veikalā Rīgā, saņemot atlīdzību preces pilnas cenas apmērā. Atdodot preci, nav jāuzrāda čeks. Drošības apsvērumu dēļ "Ikea" aicina neizmantot iepriekš iegādātos priekšautiņus.

Kā norāda uzņēmums, visas tā preces tiek pārbaudītas, lai atbilstu ražošanas standartiem un tiesību aktiem. No pircējiem saņemtas atsauksmes, ka, paraujot priekšautiņu, ir izkritusi tā poga, ar ko bērns var aizrīties. Tāpēc zilie un sarkanie MATVRÅ priekšautiņi, kas tika pārdoti kā komplekts, tiek atsaukti no tirdzniecības. Savukārt priekšautiņi ar augļu un dārzeņu apdruku un tādu pašu nosaukumu ir lietošanai droši, jo tiem ir atšķirīgs dizains un izmantotie materiāli.

Lēmums atsaukt no tirdzniecības konkrētos priekšautiņus pieņemts papildu piesardzības dēļ. Lai atdotu minēto preci veikalā un saņemtu atpakaļ naudu, nav nepieciešams čeks, pietiks ar atsauktās preces atgriešanu.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!