Foto: PantherMedia/Scanpix

Izglītības kvalitātes valsts dienests (IKVD) ceturtdien, 28. novembrī, lūdzis Rīgas Valsts 3. ģimnāzijas direktoram Andrim Priekulim sniegt rakstveida skaidrojumu saistībā ar lekciju par seksuālās un reproduktīvās veselības jautājumiem, informēja IKVD vecākā eksperte Jana Veinberga.

Paskaidrojums lūgts, pamatojoties uz publiskajā telpā izskanējušo informāciju. IKVD vēlas uzzināt, kāds ir bijis lekcijas mērķis un sasniedzamie rezultāti, kāda ir bijusi atbilstība izglītības programmām un valsts izglītojamo audzināšanas vadlīnijām, kā arī to, kuri ģimnāzijas darbinieki un kuru klašu izglītojamie piedalījās lekcijā, vai dalība tajā bija obligāta un vai ģimnāzijā saņemtas sūdzības par lekcijas norisi.

Jau ziņojām, ka visai vētrainu reakciju trešdien, 27. novembrī, izpelnījās kādas Rīgas Valsts 3. ģimnāzijas skolnieces tvīts par lekcijas saturu. Lekcijā jauniešiem tika stāstīts par nevēlamu grūtniecību, tās sekām un kā no nevēlamas grūtniecības izvairīties.

Pēc lektoru domām, izvairīties no grūtniecības un seksuāli transmisīvām slimībām var pavisam vienkārši un "nesāpīgi" – ar seksu ieteicams nodarboties tikai tad, kad cilvēks atradis sev piemērotu partneri un stājies laulībā. Turklāt prezervatīvi, kurus kā izsargāšanās līdzekļus rekomendē dažādu jomu speciālisti, šo lektoru ieskatā, ir kā "krievu rulete" – spēle.

Jauniete, kura tviterī ievietoja vairākus tvītus, paužot sašutumu par lekcijas apšaubāmo saturu, vēlāk izdzēsa savus ierakstus, baidoties no nepatikšanām skolā. Tikmēr aktīvākie tvitera sekotāji jau bija paguvuši "uzķert" šos interesantos ierakstus un zibenīgā ātrumā to ekrānšāviņus izplatīja citos sociālajos tīklos un dažādās interešu grupās.

Plašāk par lekcijas saturu, kā arī Priekuļa un lektores Judītes Briedes-Jurēvičas viedokli lasi šajā rakstā.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!