Ilona Balode-Ūdre audzina dēlu Bārtu, bet par laiku pirms kļūšanas par mammu, viņa atzīstas – bijuši gan sliktie ieradumi, gan sajūtas, ka neesot radīta mātes lomai. Tomēr dzīve pēc bērna piedzimšanas Ilonai ļoti mainījusies, un tagad viņa mācoties no sava dēliņa, bet sliktās emocijas izlādē kikboksa treniņos. Par dzīvi pēc vīra traģēdijas, par būšanu mammas lomā un savām personības šķautnēm raidījumā "Māmiņu klubs" stāsta Ilona Balode-Ūdre.

"Es negribēju bērnus. Man šķita, ka es neesmu bērnu cilvēks. Es domāju, ka neesmu radīta mātes lomai," saka Ilona. Vispār viņa uzskatījusi, ka abi ar vīru Ūdris, ar kuru apprecējušies pēc Bārta piedzimšanas, ka neesot tādi cilvēki, kas varētu radīt laimīgu bērnu. "Tad viņš atnāca un pateica: "Būs tā, kā es gribu. Un viss," smejoties atzīst Ilona.

Bārts izmainījis ļoti daudz ko, un tagad viņa mācoties no dēlēna. "Es satraucos, ka tagad man ir jābūt baigi labai mammai, jāaudzina tas bērns, tad es sev teicu: "Pag, pag – kāpēc man viņš būtu jāaudzina, jāveido?! Kad tu viņam ļauj būt, tad viņš pats paņem savu ceļu. Vienkārši nevajag viņam pārāk traucēt," bērna audzināšanas noslēpumos dalās mūziķe.

Kad ar Ūdrīti notika nelaimes gadījums, Bārts bija tikai mēnesi vecs. Ilona apliecina, ka, iespējams, Bārta dēļ viņai nācies saglabāt veselo saprātu. "Viņš bija maziņš, viņam vajadzēja mammas pienu, vajadzēja mammu. Tad man nācās sadalīt laikus – skriet uz reanimāciju, atpakaļ pie Bārta. Bija grūti," atceras Ilona.

Kāda Ilona ir tagad? Viņa atzīst, ka vairs neesot nelāgu ieradumu, bet ir parādījušies citi, ar ko viņa cīnoties, piemēram, dusmu lēkmes, egocentrisms. "Es apzinos, ka man ir tendence dusmoties par visu ko, un tajā ziņā man ļoti palīdz kikbokss. Es regulāri trenējos, tur eju, izlādējos, izdauzu maisu, nogurstu un pēc tam atnāku mājās, tad ir tāds miers. Tad jūtos ļoti starojoša, man nekas nekrīt uz nerviem," smejas Ilona.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!