Pēdējā laikā arvien biežāk tiek runāts par ķermeņa pozitīvismu un savu formu pieņemšanu. Indra Salceviča raidījumā "Starp mums runājot" stāsta, ka apaļīgas sievietes bieži ir sagrautas līdzcilvēku attieksmes dēļ. Tomēr, mainot attieksmi pašas pret sevi, viņas var ietekmēt arī to, kā izturas līdzcilvēki.

Uz jautājumu, kādas ir lielākās formīgu dāmu problēmas, Salceviča atbild: "Sievietes, man ar nožēlu jāatzīst, bieži ir sagrautas ģimenes dēļ. Ģimenēs ir diezgan negatīva attieksme pret to, kā viņas ir izskatījušās, un kādas viņas ir. Tad, protams, ir sabiedrības spiediens." Kā piemēru stiliste min gadījumu, kad sievieti nepieņēma darbā viņas svara dēļ. Turklāt atteikums bija saistīts tieši ar to, ka sievietes svars neatbilda vizuālajam priekšstatam, ko bija iecerējis potenciālais darba devējs.

"Tā cilvēku vērtēšana pēc vizuālajiem parametriem un izskata ir vienkārši briesmīga," pārliecināta Salceviča. Viņa norāda, ka svars nemaina cilvēka būtību: "Ja tu esi 60 kilogramus smaga maita, tad tu esi maita. Tieši tāpat, ja tu esi 100 kilogramīga maita, tad tu tāda esi."

Stiliste norāda, ka gadījumos, kad sieviete pret sevi izjūt negativitāti, mainot savu attieksmi, viņa var mainīt arī līdzcilvēku attieksmi. Izmainās attiecības ģimenē un sievietes iemācās pastāvēt par savu viedokli un sevi aizstāvēt.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!