Foto: Publicitātes foto
Lai rosinātu skolēnu interesi par amatnieka profesiju, iepazīstinātu ar jaunākajām tehnoloģijām, kā arī sniegtu praktisku atbalstu Latvijas skolām, kuras īsteno Dizaina un tehnoloģijas programmu, "Bosch Latvija" jau otro gadu organizē konkursu skolām "Apgūsti prasmes ar "Bosch"".

Konkurss notiks trīs kategorijās – vispārējās, speciālās un profesionālās izglītības iestādēm. Katras kategorijas uzvarētājs savā īpašumā iegūs "Bosch" elektroinstrumentus 1000 eiro vērtībā sekmīgākam darbam jaunu projektu realizēšanai.

Konkursa uzvarētāji tiks noteikti, žūrijas komisijai izskatot saņemtos pieteikumus, kā arī organizējot publisku balsošanu "Facebook" lapā. Konkursa žūrijas sastāvā ir uzņēmuma vadība un speciālisti, kā arī žurnāla "Dari pats" redaktors Normunds Laipnieks.

"Iepriekšējā gadā, organizējot šo konkursu pirmo reizi, mēs pārliecinājāmies, ka Latvijā ir daudz jaunu un talantīgu cilvēku, kuriem ir ierobežoti resursi savu ideju realizēšanai. Šogad mēs vēlamies dot iespēju trim dažādām skolām izvēlēties nepieciešamos elektroinstrumentus savu nākotnes ideju realizēšanai," norāda "Bosch" vadītājs Baltijas valstīs Kaspars Kalvišķis.

Pagājušā gadā tika saņemti 54 pieteikumi konkursam, no kuriem 14 tika izvirzīti tālākai balsošanai "Facebook" lapā. Ņemot vērā konkursa žūrijas vērtējumu un Facebook balsojumu, tika noteikti balvu uzvarētāji, kas jau uz Ziemassvētku laiku ieguva savā īpašumā pašu izvēlētus elektroinstrumentus – Annahites pamatskola, Valdemārpils vidusskola un Liepājas Līvupes pamatskola - attīstības centrs.

Konkursa pieteikumu var iesniegt "Dizaina un tehnoloģiju" skolotājs, pārstāvot savu izglītības iestādi. Pieteikumu var iniciēt arī skolēns vai skolēnu grupa. Pieteikumā īsi jāapraksta skolas esošais materiāltehniskais nodrošinājums, jāiekļauj stāsts par paveiktajiem projektiem un/vai sasniegumiem un iecerētajiem nākotnes projektiem, kā arī jāpievieno foto un/vai video materiāls. Pieteikumu iesniegšanas termiņš ir 2021. gada 15. oktobris, nosūtot tos uz e-pasta adresi skolukonkurss@lv.bosch.com ar norādi "Pieteikums skolu konkursam".

Konkursa nolikums pieejams šeit.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!