Foto: Shutterstock
Šodien, 18. decembrī, pulksten 14.30 Rīgā, "Kiwi Diwi" telpās, Līksnas ielā 9A, notiks Valsts bērnu aizsardzības inspekcijas (VBTAI) rīkots svinīgs informatīvais pasākums, kura ietvaros tiks prezentēta jaunā mobilā programma, kura paredzēta pret bērniem un pusaudžiem vērstās vardarbības mazināšanai, informē pasākuma rīkotāju pārstāve Dārta Ūbele.

Gada noslēgumā VBTAI apkopojusi informāciju par ar bērniem un pusaudžiem saistītiem vardarbības gadījumiem, kopējo problemātikas statistiku, apzinājusi tendences, kas bērnu un jauniešu tiesību aizsardzības jomā valstī iezīmējušās šī gada laikā, kā arī pilnveidojusi instrumentus, ar kuru palīdzību risināt vardarbības problēmas. Un viens no šiem risinājumiem ir interaktīvā spēle "Hei, mosties!".

Pasākuma laikā būs iespēja satikt spēles "Hei, mosties!'' personāžus, atraktīvā gaisotnē uzzināt par jauniešu izglītošanu vardarbības jautājumos, kā arī ekspertu vadībā apspriest ar spēli saistītas tēmas.

Spēle "Hei, mosties!" izveidota Eiropas Sociālā fonda projektā "Atbalsta sistēmas pilnveide bērniem ar saskarsmes grūtībām, uzvedības traucējumiem un vardarbību ģimenē" ar mērķi ir veicināt bērnu, kā arī plašākas sabiedrības izpratni par vardarbību ģimenē, atpazīt to un iegūt informāciju par iespējamo rīcību vardarbības gadījumā.

Spēle draudzīgā veidā izglīto bērnu jautājumos, kas saistīti ar bērna emocionālo un fizisko drošību ģimenē un tās spēlētājs caur ikdienišķām situācijām var attīstīt prasmi atpazīt ģimenes locekļu fiziskās vai emocionālās vardarbības pazīmes, kā arī iegūt informāciju, kur vērsties pēc atbalsta un palīdzības.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!