Šā gada janvārī nodibinājums "Sociālo pakalpojumu aģentūra" aizsāk publikāciju sēriju "Iedrošinies palīdzēt", kurā audžuģimenes no visas Latvijas stāstīs par savu pieredzi, uzņemot pie sevis vecāku novārtā pamestus bērnus. Stāstus varēs klausīties "Latvijas Radio 2", bet lasīt - portālā "Cālis.lv".

Visu Latvijas novadu audžuģimenes stāstīs par savu motivāciju, pieredzi, ieguvumiem un iespējamiem riskiem, pieņemot ģimenē audžubērnus. Šie pieredzes stāsti, iespējams, liks pārskatīt vairākus stereotipus par motīviem, priekšdarbiem un apstākļiem, izvēloties pieņemt ģimenē audžubērnu. Tomēr pats galvenais uzdevums ir palīdzēt izšķirties par šo soli cilvēkiem, kuri varbūt ir domājuši, bet dažādu apstākļu un neziņas dēļ nav iedrošinājušies pieņemt savā ģimenē audžubērnus, skaidro nodibinājuma "Sociālo pakalpojumu aģentūra" mediju konsultants Dzintris Kolāts.

Audžuģimeņu pieredzes stāsti medijos ir lielāka projekta daļa, kuru realizē nodibinājums "Sociālo pakalpojumu aģentūra" kopā ar Šveices fondu "OAK". Projekta nosaukums "Drošu vidi Latvijas bērniem" un galvenais uzdevums - operatīvi un adekvāti nodrošināt ģimenes vidi Latvijas bērniem, kuri palikuši bez vecāku gādības. Projekta institucionālais pamats balstās Latvijas Nacionālās attīstības plānā 2014. - 2020. gadam un Labklājības ministrijas izstrādātajās vadlīnijās.

Paralēli publikāciju sērijai tiek realizētas arī audžuģimeņu un bērnu aprūpes speciālistu apmācības, tematiskas grupu nodarbības pusaudžiem, mentora pakalpojumi, pētījums par audžuģimeņu kapacitāti.

Latvijas audžuģimeņu pieredzes stāsti būs dzirdami "Latvijas Radio 2" - sestdienās, sākot no 9. janvāra pulksten 8.30. Ar audžumammām un tētiem sarunāsies Dzintris Kolāts. Publikāciju sērija turpināsies līdz aprīļa beigām, lai pēc tam atkal atsāktos septembrī.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!