Jaunieši no visas Latvijas aicināti piedalīties zaļo ideju konkursā "Mana zaļā ideja", ar kura palīdzību jaunietis var gūt atbalstu savai idejai, uzlabot lokālās kopienas videi draudzīgo dzīvesveidu vai uzlabot plašākas sabiedrības zināšanas par zaļo dzīvesveidu un iespējas izmantot zaļos risinājumus ikdienā.

Konkursa "Mana zaļā ideja" mērķis ir veicināt gados jauno cilvēku izpratni, ka zaļā ekonomika sākas ar savu pagalmu, skolu, fakultāti, biedrību, pagastu un darbavietu, kā arī izglītot sabiedrību par "zaļajām" idejām un demonstrēt labus zaļās ekonomikas piemērus novados un pilsētu apkaimēs. Tajā tiks meklētas zaļās idejas, kuras var īstenot konkrētos novados vai pilsētu apkaimēs.

Konkursā aicināti piedalīties 8. līdz 12. klašu skolēni, kā arī studenti un jaunieši līdz 25 gadu vecumam. Konkursa darbu var izstrādāt gan grupā, gan individuāli.

Ideju iesniegšanas termiņš ir šī gada 15. novembris pulksten 21. Rezultāti tiks paziņoti "Green Expo Riga 2018", 21. novembrī, Starptautiskajā izstāžu centrā Ķīpsalā. Tāpat tos varēs apskatīt arī mājaslapā.

Darbus vērtēs portāla "Mammamuntetiem.lv", Radio Naba, biedrības "Zero Waste Latvija", apvienības "Pilsēta cilvēkiem" un Starptautisko izstāžu rīkotājsabiedrības "BT 1" pārstāvji.

Konkursa uzvarētāji varēs saņemt balvas no "Istabai" (Draugiem Group), Jaunmoku pils, apvienības "Pilsēta cilvēkiem", Zvaigzne ABC un Elektrum Energoefektivitātes centra.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!