Foto: Shutterstock
Ceturtdien, 30. maijā no pulksten 17.30 līdz 19 Eiropas Savienības (ES) mājā, Aspazijas bulvārī 28, Rīgā notiks līdzdalības, neformālās izglītības un brīvprātīgā darba pieredzes stāstu un iedvesmas vakars jauniešiem „Pievienojies piedzīvojumam!”

Pieredzes stāstu vakarā varēs uzzināt par līdzdalības iespējām aktīvos neformālās izglītības jauniešu projektos – dzirdēsiet stāstus par došanos pārgājienos, kāpšanu kalnos un burāšanu. Ieklausies un iedvesmojies savam vasaras piedzīvojumam kādā "Erasmus+" vai brīvprātīgā darba projektā.

Laura Lazdāne, jaunatnes darbiniece Jūrmalas jaunatnes iniciatīvu centrā un projektu koordinatore biedrībā "RED - Radošu Efektu Darbnīca", stāstīs par burāšanu kā dzīvesveidu: "2012. gadā notika mana pirmā sastapšanās ar jaunatnes jomas projektiem. Šo gadu laikā kā dalībnieks vai organizators esmu bijusi daļa no četriem starptautiskiem "Jaunatne darbībā" un "Erasmus+" programmas projektiem. Pasākumā stāstīšu par burāšanu kā neformālās izglītības metodi, daloties savā neaizmirstamajā pieredzē. Nāciet uzzināt, ko nozīmē "dot galus", "vilkt līķus" un "likt fenderus". Kā saprast, ko saka jahtas kapteinis komandai, kurā ir piecu dažādu valstu pārstāvji?"

Ilze Bergmane no biedrības "Piedzīvojuma gars" aicinās kāpt ārpus savas komforta zonas, dodoties pārgājienos un klinšu kāpšanas piedzīvojumos.

Noslēgumā Valters Melderis, projektu platformas "Visas iespējas" pārstāvis izstāstīs, kur meklēt, atrast un kā pieteikties piedzīvojumiem vēl šajā vasarā! Platforma "Visas iespējas" ir informācijas vietne, kura apkopo organizācijas, to rīkotos projektus Latvijā un pasaulē.

Visi pasākumi ES mājā ir bezmaksas. Vietu skaits ierobežots, tāpēc interesenti aicināti pieteikties iepriekš, un to var izdarīt šeit.

Līdzdalība organizācijās, biedrību un nodibinājumu darbībā, kā arī dažādu projektu un iniciatīvu īstenošanā ir iespēja ne tikai vērtīgi un mērķtiecīgi pavadīt brīvo laiku, bet arī paplašināt redzesloku un iegūt jaunas prasmes un zināšanas. Nereti tieši brīvprātīgā darba pieredze un līdzdalība projektos jauniešiem dod tālākajai karjerai tik nepieciešamās prasmes, zināšanas un kontaktus.

Esi gados jauns un vēlies uzzināt, ko Eiropa un tava valsts dara tavā un citu jauniešu labā? Uzzini vairāk:

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!