Foto: LIAA publicitātes foto
Ķīpsalas izstāžu hallē 15. oktobrī notiks lielākā Latvijas skolēnu, jauniešu un skolotāju uzņēmējdarbības konference "#UzdrīkstiesUzvarēt." Šī gada tēma - "Biznesā kā sportā!".

"Šogad konferences tēma "Biznesā kā sportā" izvēlēta tīšuprāt. Profesionālajā komandu sportā vienmēr valda veselīga spriedze starp jaunajiem "rūkijiem" un pieredzējušiem veterāniem. Manuprāt, līdzīgi ir arī uzņēmējdarbībā. Šad un tad jaunie jau var izgriezt pogas vecajiem gan ar biznesa ātrumu, gan izdomu un pielāgošanos mūsdienu tendencēm, bet visiem labi zināms, ka "play-off" spēlēs ar ātrumu vien nepietiek. Iedvesmas konference "#UzdrīkstiesUzvarēt" būs labs treniņa laukums jauniešiem, kuri uzņēmējdarbībā tiecas pēc zelta," atzīmē Latvijas Investīciju un attīstības aģentūras (LIAA) direktors Andris Ozols.

"Plānojam, ka šogad to apmeklēs 2500 dalībnieku no visas Latvijas. Vēlamies iedvesmot un motivēt jauniešus pievērsties uzņēmējdarbības uzsākšanai, tādēļ ar saviem stāstiem dalīties esam aicinājuši sabiedrībā zināmus uzņēmējus un personības, kas sevi jau apliecinājušas uzņēmējdarbībā un ar to saistītās jomās. Esam sarūpējoši iedvesmojošu platformu, lai mudinātu skolēnus domāt un nebaidīties likt drosmīgus pamatus savai nākotnei," stāsta "JA Latvija" vadītājs Jānis Krievāns.

Konferencē uzstāsies Kaspars Gorkšs, Latvijas Futbola federācijas prezidents, Aigars Nords, Lattelecom Rīgas maratona organizators, Eva Juhņēviča, XXVI Vispārējo latviešu Dziesmu un XVI Deju svētku izpilddirektore, Ozols, hiphopa mūzikas izpildītājs, kā arī citi radošās personības un uzņēmējdarbības vides pārstāvji.

Gaidāmi arī starptautiski viesi – interaktīvās digitālo mediju producēšanas studijas "SilaSveta" pārstāvji no Krievijas un basketbola kaskadieri no Ukrainas "Lords of Gravity".

Starpbrīžos paredzētas dažādas jauniešu vidū populāru mākslinieku performances. Pasākuma moderators – Renārs Zeltiņš.

Jaunieši, pedagogi un citi interesenti ir aicināti pieteikt savu dalību līdz 8. oktobrim, aizpildot pieteikuma anketu šeit. Ieeja ir bez maksas.

Pasākums tiek īstenots LIAA projekta "Inovāciju motivācijas programma" ietvaros, ko līdzfinansē Eiropas Reģionālās attīstības fonds un Eiropas Savienība.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!