Foto: Shutterstock

Eiropas Savienības (ES) mājā 22. novembrī no pulksten 16 līdz 18 notiks personāla atlases speciālistu vadīta praktiska nodarbība jauniešiem – "Izvēlies mani!", kurā būs iespēja uzzināt, kur un kā meklēt vakances, kāds ir kvalitatīvs CV un pieteikums, kā sagatavoties darba intervijai.

Kā darba devēji un personāla atlases kompānijas meklē potenciālos darbiniekus un izvēlas labāko no kandidātiem? Kāda stratēģija nepieciešama jaunietim, lai atrastu atbilstošāko vakanci un veiksmīgi izietu atlases procesu?

Vai tiešām sākotnējā atlasē personāla atlases speciālisti katram CV velta tikai dažas sekundes? Kas jādara, lai CV tiktu pamanīts, parādītu informāciju par iegūto izglītību un darba pieredzi, prasmēm, kā arī izceltu tevi starp citiem amata kandidātiem? Vai un kādas priekšrocības sniedz starptautiskais "Europass" CV?

Nodarbībā būs iespēja uzzināt, kādas ir biežākās kļūdas, rakstot un nosūtot CV, un kā no tām iespējams izvairīties. Uzzināsi arī, kā darba devējs pārliecinās, vai rakstītais atbilst patiesībai, vai un kā saprot, ka vienu un to pašu CV un pieteikumu esi nosūtījis, piesakoties uz dažādām vakancēm.

Personāla atlases speciālisti arvien biežāk pēta potenciālo darbinieku profilus sociālajos tīklos. Kas ir "interneta uzvedība" un kāpēc par to ir jādomā? Kādos gadījumos internetā redzētais var likt noraidīt kandidātu? Vai pēc profila sociālajos tīklos tiešām var izvērtēt kandidāta piemērotību konkrēto darba pienākumu veikšanai?

Kādas atbildes personāla atlases speciālisti sagaida darba intervijās? Kā parādīt sevi no labākās puses? Dažiem jauniešiem būs iespēja izmēģināt savas prasmes darba intervijas simulācijā.

Nodarbību vadīs "Eiro Personāls" personāla atlases projektu vadītāja Linda Rūsa un klientu attiecību vadītāja Inese Šperga.

Vietu skaits pasākumā ir ierobežots, tāpēc interesenti aicināti reģistrēties iepriekš. To var izdarīt šeit.

Pasākums notiks ES mājā, 1. stāvā, Aspazijas bulvārī 28, Rīgā. Visi pasākumi ES mājā ir bezmaksas.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!