Foto: Shutterstock

Lai pilnveidotu pedagoģijas nozares studentu un skolu pedagogu izpratni par medijpratības lomu izglītības procesā un mediju izglītības īstenošanas iespējām mācību saturā, Drošāka interneta centrs "Drossinternets.lv" kopā ar Ziemeļvalstu Ministru padomes biroju Latvijā organizē izglītojošus seminārus "Mediju izglītība skolēnu rīcībspējas veidošanai" Rīgā, Daugavpilī, Rēzeknē un Valmierā.

Semināros piedalās vadošie mediju izglītības eksperti no Somijas, Igaunijas un Latvijas.

Digitālo tehnoloģiju efektīva izmantošana ir viens no mūsu valsts konkurētspējas pamatiem. Tomēr pētījumu rezultāti liecina, ka Latvijas sabiedrībai ir vēl jāmācās lietot internetu gudri. Ņemot vērā, ka bērni internetu uzsāk izmantot ļoti agri, tā jēgpilna lietošana ir jāapgūst jau skolā, uzsver semināra organizatori.

"Semināri par medijpratību Latvijas skolotājiem ir nebijusi iespēja iegūt praksē pielietojamas zināšanas par medijpratību, kas noderēs skolēniem, lai orientētos mūsdienu pasaulē, kurā medijiem ir izšķiroša loma," skaidro Drošāka interneta centra izglītības darba vadītāja Liene Valdmane.

Mediju izglītība ietver gan informācijas pratību (iegūt, analizēt, strukturēt, izvērtēt informāciju, ko saņemam dažādos kanālos, radīt savu saturu, dalīties ar to), gan digitālo pratību (prast lietot digitālās tehnoloģijas, apzināties, kādas un kā tieši tehnoloģijas balsta mūs mērķu sasniegšanā, problēmu risināšanā), gan spēju reproducēt un veidot jaunas zināšanas un patstāvīgi mācīties, gan apzināties, kā mediji veido mūsu izpratni par apkārt notiekošo.

Savas zināšanas pedagogiem nodos kompetentu ekspertu komanda – Igaunijas mediju izglītības eksperte Kadri Ugura (Kadri Ugur), Somijas Nacionālā Audiovizuālā institūta vadītāja vietnieks, Mediju izglītības un audiovizuālo mediju nodaļas vadītājs Leo Pekkala, Kultūras ministrijas Mediju politikas nodaļas vadītāja Aiga Grišāne, Kultūras ministrijas Mediju politikas nodaļas eksperte Klinta Ločmele, Drošāka interneta centra izglītības darba vadītāja, VISC vecākā eksperte Liene Valdmane, Vidzemes Augstskolas docētāja Solvita Denisa-Liepniece.

Seminārā "Mediju izglītība skolēna rīcībspējas veidošanā" skolotāji iepazīs Ziemeļvalstu pieredzi mediju izglītībā, izpratīs situāciju Latvijā, kā arī piedalīsies praktiskās radošās darbnīcās. Semināri notiks Daugavpilī – 2. oktobrī, Rēzeknē – 3. oktobrī , Rīgā – 5. oktobrī un Valmierā – 6. oktobrī. Semināra programma dažādās vietās atšķiras. Dalība tajos ir bez maksas.

Plašāka informācija par semināru pieejama pie Drošāka interneta centra izglītības darba vadītājas Lienes Valdmanes, zvanot pa tālruņa numuru 22144144.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!