Foto: Young Folks LV

Izglītības portāls "Skolēns LV" sadarbībā ar "Skola2030" uzsācis tiešsaistes diskusiju sēriju "Skolēni par skolu". Šajās diskusijās skolēni kopā ar "Skola2030" ekspertiem, karjeras konsultantiem un citiem izglītības darbiniekiem sarunāsies par aktuālām tēmām, kas saistītas ar mācību organizāciju un saturu gan pamatizglītībā, gan vispārējā vidējā izglītībā.

Šajās diskusijās skolēni kopā ar "Skola2030" ekspertiem, karjeras konsultantiem un citiem izglītības darbiniekiem sarunāsies par aktuālām tēmām, kas saistītas ar mācību organizāciju un saturu gan pamatizglītībā, gan vispārējā vidējā izglītībā.

Ceturtdien, 8. aprīlī, pulksten 15 notiks diskusija "Kā notiks mācības vidusskolā?".

Galvenie diskusijas jautājumi:

  • Ar ko atšķiras pašreizējais mācību saturs no jaunā mācību satura? Kas mainīsies skolēna ikdienā?
  • Kā skolēni saprot jauno piedāvājumu vidusskolā?
  • Kāda ir skolēnu pieredze, izvēloties skolu, kursus vidusskolā?
  • Ko darīt skolēnam, ja tuvākās skolas nepiedāvā viņa interesēm atbilstošu programmu? Kā varēs mainīt skolu, ja skolu programmas atšķirsies?
  • Kādas ir galvenās skolēnu bažas, bailes, mīti?

Šī diskusiju sērija būs īpaši interesanta skolēniem gan pamatskolas (īpaši 8. un 9. klases skolēniem), gan vidusskolas posmā, lai labāk izprastu pārmaiņas pilnveidotajā mācību saturā un pieejā.

Diskusiju vadīs Daniēls Zeltiņš (Rīgas 45. vidusskolas 12. klases skolēns, "Skolēns LV" vadītājs), un piedalīsies 10. un 11. klases skolēni Marta Zamarīte, Marta Marija Gruzdova, Ieva Ziemele, Laura Ķilupa, kas sarunāsies ar "Skola2030" vecāko ekspertu Mihailu Basmanovu un Ogres 1. vidusskolas direktoru, "Skola2030" konsultantu Igoru Grigorjevu.

Saite uz pasākumu "Facebook" šeit.

Plašāka informācija par sarunu ciklu šeit.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!