Vairāk nekā 20 gadus pēc pirmās grāmatas iznākšanas slavenākais burvis pasaulē – Harijs Poters – joprojām ir daudzu bērnu iemīļots grāmatu un filmu tēls. Burvju pasaule tik ļoti saistījusi kāda Lielbritānijas tēta Dilana meitu Ellu, ka viņš, izmantojot noteiktās karantīnas iedoto brīvo laiku, savai meitai aiz slepenām durvīm izbūvējis pašai savu Diagonaleju.

Londonā mītošajam Dilanam slepenās Diagonalejas izbūvēšana meitas Ellas skapī prasījusi vairākus mēnešus, jo bijis jāizplāno ne tikai izkārtojums, bet katra sīkā detaļa, viņš pastāstījis vietnei "Bored Panda". Ieliņas izbūvēšanai Dilans pārsvarā izmantojis koku un MDF paneļus, piemeklējot piemērota dizaina tapetes, kurām, piemēram, ir grāmatu attēls, un citus sīkumus. Tētis būvdarbus sācis 24. augustā, bet turpinājis līdz pat septembra beigām, strādājot pa naktīm, lai meitu pārsteigtu tieši viņas dzimšanas dienā.

"Es vēlējos Ellai radīt ko īpašu pēc mājapmācībām, kamēr pats strādāju un laiku pavadīju mājās. Iedvesma atnāca kādu dienu pusdienlaikā, kad stāvēju istabā un domāju, ko ar to iesākt. Pēkšņi nāca apjausma, ka telpai nebūs pielietojuma kā istabai, tā drīzāk atgādināja mini ieliņu, jo dzīvojam vecā Viktorijas laika mājā," stāsta Dilans. Diagonalejai nepieciešamās lietas Dilans iegādājies internetā – sākot no mazām grāmatiņām līdz pat putnu spalvām.

View this post on Instagram

A post shared by Ella's Dad (@ellasecretstreet) on Oct 17, 2020 at 9:48am PDT

Projekta īstenošanā palīdzējuši arī kaimiņi, padaloties ar vairs nevajadzīgiem bilžu rāmīšiem, kurus Dilans vēlāk salicis kopā, veidojot veikaliņu skatlogus. Pirms izbūves Dilans uztaisījis projekta modeli, tad pasūtījis kokmateriālus, bet detalizēto plānu aizsūtījis draugam amatniekam, kurš izgriezis vajadzīgās veikala fasādes. Pēc tam jau atlicis vien visu būvēt un krāsot. To, cik ļoti meitai patiks viņas personīgā Diagonaleja, Dilans sapratis brīdī, kad būvdarbu laikā klausījies Harija Potera filmas mūziku, jo tā radījusi vajadzīgo noskaņu.

Ellas pārsteigums atklājies brīdī, kad ģimene spēlējusi paslēpes. Meitēns paslēpies skapī, bet pamanījis, ka dziļumam piekļūt traucē aizkari – Ella ielūkojusies aiz auduma, un tētis viņu pārsteidzis. Visu Ellas dzimšanas dienas nedēļas nogali abi pavadījuši, rotaļājoties Diagonalejas mazajos veikaliņos. Tētis pat pārģērbies par Harija Potera milzu draugu Hagridu, bet abi ar meitu lasījuši grāmatas "Flariša un Blota" veikaliņā. Lai gan Ella ir redzējusi vien pirmo Harija Potera filmu, jo ir vēl pārāk jauna pārējām, viņa iemīlējusies Poteriādes pasaulē, un Hermione ir viņas paraugs. Ellas vecāki viņai lasa priekšā Harija Potera grāmatas, cerot, ka tās viņai daudz iemācīs.

View this post on Instagram

A post shared by Ella's Dad (@ellasecretstreet) on Oct 21, 2020 at 2:46am PDT

Projekts gan vēl nav pavisam paveikts, jo prasa ļoti daudz laika. Detaļu un sīklietu atrašana prasa lielāko enerģiju, lai viss izdotos. Dilans arī atklājis, ka ikviens, kurš vēlas pats radīt ko neparastu, īpašu un tādu, kas tuvākajiem palīdzētu pārciest pandēmiju vieglāk, lai nepadodas. Ir vajadzīga pacietība un daudz laika, kā arī jābūt atvērtam negaidītai palīdzībai no līdzcilvēku puses.

Diagonalejā, ko tētis radījis meitai, ir ne tikai Olivandera kunga zižļu veikals, bet arī kalambola piederumu veikaliņš. Dilana mērķis ir Diagonaleju pavisam pabeigt līdz Ziemassvētkiem.

Lūk, video ieskats Diagonalejas tapšanā:

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!