Foto: Vida Press
Lai arī daudzas no pasaules skaistākajām sievietēm par savu augumu var pateikties labiem gēniem, arī supermodeles ik dienu iegulda zināmas pūles, lai uzturētu sevi labā formā. Populārākās fitnesa nodarbes slavenību vidū ir joga, skriešana un treniņi sporta zālē, tomēr katrai no skaistulēm ir arī savi personīgie knifiņi un paņēmieni, kā justies un izskatīties labi arī pēc viena vai vairāku bērnu piedzimšanas. Uzzini un iedvesmojies!

Miranda Kerra (32): ekoloģisks uzturs un joga

Miranda Kerra (Miranda Kerr), viena no Victoria's Secret modelēm, par galvenajiem skaistuma trumpjiem uzskata labu veselību un pašsajūtu. Modele, kas reiz bija precējusies ar izskatīgo aktieri Orlando Blūmu, par sevi un abu kopīgo dēlēnu Flinnu rūpējas, ēdot bioloģisko pārtiku.

Viena no Mirandas lielākajām mīlestībām ir joga, kas ne tikai uzlabo fizisko formu, bet arī nomierina prātu: "Ar jogu nodarbojos jau tik daudzus gadus, ka tā ir kļuvusi par neatņemamu manas dzīves sastāvdaļu," viņa atzīst. "Joga ne tikai padara manu augumu vingrāku, bet vienmēr ļauj padomāt arī par būtisko."

Foto: Vida Press

Bruklina Dekere (28): spēka vingrinājumi

Modele un aktrise Bruklina Dekere (Brooklyn Decker) nenoliedz, ka viņai ir paveicies ar dabas dotu skaistumu, tomēr atzīst, ka labo formu uztur, ievērojot diētas un vingrojot. "Es melotu, ja teiktu, ka manam augumam nav nekādas saistības ar gēniem, taču pie labas formas ir jāpiestrādā."

Bruklina nodarbojas ar jogu, skrien, minas uz velotrenažiera un veic dažādus spēka vingrojumus. "Es cilāju svarus, bet man šķiet, ka daudzas citas sievietes no tā baidās. Tomēr labai formai tas ir svarīgi! Svarcelšana dod spēku un veido skaistu muskuļu reljefu."

Ella Makfersone (51): izkustēties stundu dienā

Ella Makfersone (Elle Macpherson) katru dienu fiziskajām aktivitātēm velta vismaz vienu stundu. Supermodele, kas rotājusi neskaitāmu žurnālu vākus un staigājusi pa mēli visprestižākajās modes skatēs, par sevi rūpējas, peldot, slēpojot, dodoties garās pastaigās un nodarbojoties ar jogu.

Ja Ellu pārņem slinkums vingrot, viņa pavaicā sev, vai jebkad pēc nodarbības ir jutusies slikti. "Parasti nevaru atcerēties nevienu reizi, kad pēc vingrošanas būtu bijis tik slikti, lai būtu vērts slinkot!" savas nenogurstošās motivācijas noslēpumu atklāj Makfersone.

Sindija Krauforde (49): tumšā šokolāde

Kaut arī Sindijai Kraufordei (Cindy Crawford) februārī apritēs 50 gadu, bijusī supermodele joprojām ir lieliskā formā. Viņa atzīst, ka nekad nav speciāli ieturējusi diētas un cenšas dzīvot vienkārši.

"Piemēram, ja vēlos saldumus, tad es ēdu tikai tumšo šokolādi. Reizēm trīs dienas no vietas atturos no rafinēto miltu produktiem, pastas, rīsiem un cukura," viņa atklāj. "Daudz laika pavadu, rūpējoties par bērniem un darbojoties skolas brīvprātīgo komandā. Man nav laika ievērot sarežģītas diētas vai svara samazināšanas plānus!" skaidro Sindija.

Žizele Bundhena (35): sportot arī grūtniecības laikā

Žizele Bundhena (Gisele Bundchen) mīl, šķiet, teju visus sporta veidus – brauc ar velosipēdu, skrien, nodarbojas ar jogu un cīņas mākslām. Aktīvu dzīvesveidu viena no visu laiku vislabāk apmaksātajām supermodelēm ievēroja arī grūtniecības laikā.

"Vēl divas nedēļas līdz dēla Bendžamina piedzimšanai es nodarbojos ar kungfu un trīsreiz nedēļā apmeklēju jogu," viņa stāsta. "Manuprāt, daudzas sievietes, būdamas stāvoklī, pārlieku palaižas slinkumā. Es tā nedarīju. Piedomāju par to, ko ēdu, un svarā pieņēmos tikai par 13 kilogramiem, nepazaudējot muskuļus," viņa atklājusi kādā intervijā žurnālam Vogue.

Rebeka Romijna (43): saglabāt vienkāršību

Bijusī modele un aktrise Rebeka Romijna (Rebecca Romijn) atzīst, ka viņai nepatīk ievērot stingru sportisko režīmu, taču fiziskajām aktivitātēm viņa cenšas veltīt vismaz pusstundu dienā. "Katru dienu cenšos padarīt kaut ko aktīvu un sportisku. Tas ne vienmēr izdodas, tomēr es par to neraizējos," viņa paskaidro.

Pēc dvīņu piedzimšanas aktrise formu atguva, pateicoties Bikrama jogai. "Sākumā apmeklēju karsto jogu pat piecas reizes nedēļā, bet ar laiku mani spēki izsīka, sajutu lielu nogurumu," viņa atklāj. Tagad Rebeka Bikrama jogu apmeklē trīs reizes nedēļā, kā arī labprāt dodas izbraucienos uz tandēma velosipēda kopā ar vīru.

Kristija Tērlingtone (46): aktīvs dzīvesveids

Kristija Tērlingtone (Christly Turlington) jau kopš 18 gadu vecuma nodarbojas ar jogu un sava skaistuma panākumus piedēvē aktīvam dzīvesveidam. Viņa atzīst, ka agrāk cēlusies jau piecos no rīta, lai sešos praktizētu jogu, taču, kļūstot vecākai, atlaidusi grožus vaļīgāk.

"Esmu laimīga, jo tas, ar ko nodarbojos, liek man justies labi. Es pasniedzu jogu, skrienu, dodos pastaigās un daudz laika pavadu ar bērniem. Visas šīs nodarbes mani uzlādē un dod jaunu enerģiju," viņa atklāj.

Foto: Vida Press

Heidija Kluma (42): pietiekams miegs

Četru bērnu māmiņa Heidija Klūma (Heidi Klum) pēc visām grūtniecībām formu atguva fantastiski ātri, fanātiski nodarbojoties ar fitnesu. Heidija bieži skrien, kā arī regulāri trenējas pie slavenību trenera Deivida Kirša (David Kirsch).

Supermodele neslēpj, ka mēdz lēkāt pa batutu kopā ar bērniem vai doties garākā pārgājienā kopā ar suni. "Es varu 30 minūtes paskriet pa skrejceliņu trenažieru zālē, tomēr labprātāk dodu priekšroku kustībām svaigā gaisā," viņa piebilst. Tomēr Victorias Secret modeles lielākais skaistuma noslēpums ir... labi izgulēties! "Es vienmēr eju gulēt laikus!" teic Heidija.

Avots: Quora.com.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!