Foto: Shutterstock

Rīgas domes Labklājības departaments aicina pieteikties bezmaksas tiešsaistes nodarbībām vecākiem par bērnu uzvedības problēmu rašanās cēloņiem.

Katrā nodarbībā dalībnieki gūs ieskatu par bērnu attīstības likumsakarībām dažādos vecumposmos, kā arī saņems praktiskus ieteikumus, kā atbalstīt bērnus.

Plānota vienu stundu ilga lekcija un 30 minūšu diskusija, kuras laikā speciālists atbildēs uz dalībnieku jautājumiem.

Tuvāko nodarbību tēmas un norises laiki:

  • Kā ielikt stabilus pamatus bērna attīstībai un veiksmīgai dzīvei: kas ietekmē bērna attīstību, kā attiecības ar pieaugušo ietekmē bērna tālāko attīstību, bērna vajadzības. Dalībnieki uzzinās par drošas piesaistes veidošanu, komunikācijas un attiecību ietekmi, iespējamām grūtībām un šķēršļiem. Kā arī saņems praktiskus ieteikumus komunikācijas barjeru pārvarēšanai. Nodarbība par šīm tēmām notiks 8. martā no pulksten 18 līdz 19.30.
  • Kā atbalstīt bērna prasmes regulēt emocijas un kā veicināt veiksmīgu emocionālu attīstību, kā emocionālas pieredzes ietekmē bērna tālāko pieredzi. Dalībnieki uzzinās, kā attīstās emociju regulācijas prasmes un kā pieaugušie var veicināt iespējami veiksmīgu šo prasmju attīstību. Saņems praktiskus ieteikumus emocionālā intelekta un emociju regulācijas prasmju attīstīšanai bērniem. Šī nodarbība savukārt paredzēta 15. martā no pulksten 18 līdz 19.30.
  • Biežākās uzvedības problēmas un iespējamie risinājumi, ja bērnam novērojama pārlieka aktivitāte, nemiers. Dalībnieki uzzinās par uzvedības problēmām un to cēloņiem, iedzimto iezīmju (temperamenta) mijiedarbību ar vides faktoriem. Apskatīs vecāku iespējas izvairīties no uzvedības problēmām un koriģēt tās. Saņems praktiskus ieteikumus. Nodarbība notiks 22.martā no pulksten 18 līdz 19.30.
  • Biežākās uzvedības problēmas un iespējamie risinājumi, ja bērnam novērojama nedrošības, šaubas, bailes. Dalībnieki uzzinās par uzvedības problēmām un to cēloņiem, iedzimto iezīmju (temperamenta) mijiedarbību ar vides faktoriem. Apskatīs vecāku iespējas izvairīties no uzvedības problēmām un koriģēt tās. Saņems praktiskus ieteikumus. Bet par šiem jautājumiem runās nodarbībā 29. martā no pulksten 18 līdz 19.30.


Nodarbības vadīs klīniskā psiholoģe Zane Gulbe.

Pieraksts un dalības atteikšana nodarbībām ir obligāta prasība.

Nodarbības notiks "Zoom platformā", pieteikšanās mājaslapā "Onplate.eu" sadaļā "Pasākumu kalendārs". Jautājumu gadījumā jāraksta uz e-pastu lasma@onplate.lv

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!