Foto: Shutterstock

2. septembrī Kalnciema kvartāla tirgū no pulksten 10 līdz 16 amatnieki un zemnieki cienās ar aktuālajām dabas delikatesēm, bet bērni aicināti uz biedrības "homo ecos" darbnīcu "Videi draudzīga skolas grāmatu vākošana" no pulksten 11 līdz 15. Tirgus apmeklētājus priecēs arī Āgenskalna deju skolas "Vendija" koncerts.

Skolas laiks ir klāt un viens no pirmajiem mājas darbiem bērniem un vecākiem ir grāmatu vākošana. Biedrība "homo ecos" aicina nepirkt jaunus plastmasas vāciņus, bet gan gatavot tos pašiem!

Darbnīcā dalībnieki mācīsies gatavot individuālus grāmatu vākus no tā, ko var atrast mājās: tapešu un auduma atgriezumiem, iepirkumu maisiņiem (papīra un plastmasas). Noformēšanai izmantos vecus žurnālus un kalendārus. Šādi vākotām grāmatām būs cita vērtība. Darbnīcā būs pieejami visi materiāli, bet droši var ņemt līdzi arī sev tīkama dizaina materiālus vākošanai un/vai dekorēšanai. Un neaizmirsti grāmatas! Darbnīcu rīko Kalnciema kvartāls sadarbībā ar biedrību "homo ecos", pateicoties Rīgas domes atbalstam.

Savukārt pulksten 11 un 12.30 paredzēts Āgenskalna deju studijas "Vendija" koncerts, esot sagatavota īpaša koncerta programma Kalnciema kvartāla tirgus apmeklētājiem.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!