Foto: Shutterstock

Sestdien, 30. martā, no pulksten 10 līdz 16 Kalnciema kvartālu piepildīs putnu skaņas un jaunie putnu pētnieki – bērni varēs piedalīties izzinošās aktivitātēs.

Darbnīcās varēs taisīt putnu būrīšus, apgleznot keramikas formas un pētīt putnus kopā ar Latvijas ornitologiem. Tā kā martā īpaša uzmanība tiek pievērsta zaļai pilsētvidei, skauti un gaidas arī parādīs, kā pareizi stādīt sīpolus un salātus. Paralēli notiks arī Kalnciema kvartāla zemnieku, mājražotāju un amatnieku tirgus.

Koka arhitektūras centrā:

No pulksten 12 līdz 15 “Koka arhitektūras centra” speciālisti aicinās bērnus taisīt būrīšus, lai sagaidītu atgriežamies mūsu spārnotos draugus. Putnu būrus līdzņemšanai varēs veidot gan lielajai zīlītei, gan mājas strazdam, lai pēc tam piekarinātu tos piemājas kokos.

No pulksten 12 līdz 15 “Latvijas ornitoloģijas biedrība” iepazīstinās ar aizraujošu putnu pasauli. Darbnīcā būs iespēja pārbaudīt savas zināšanas putnu atpazīšanā un uzzināt par jaunradītajām mājvietām putniem. Spēlēs gaidīti piedalīties gan bērni, gan pieaugušajie.

Galerijā:

No pulksten 12 līdz 15 “Latvijas Skautu un Gaidu Centrālā organizācija” iemācīs, kā mājas apstākļos diedzēt sēklas pavasarī, kad un kā pareizi stādīt sīpolus un salātus. Pēc darbnīcas katrs dalībnieks dosies mājās ar jauniestādītā auga kastīti. Un skauti vislabāk māk siet noderīgus mezglus, tāpēc katram būs iespēja arī izveidot savu draudzības mezglu.

No pulksten 11 līdz 15 bērni aicināti apgleznot biskvīta keramikas putnus. Darbnīcā pavasara vēstnešus varēs izgreznot ar akrila krāsām un sudraba/zelta marķieriem. Apgleznoti darbi izžūs vien pāris minūšu laikā un būs gatavi ņemšanai mājās. Darbnīcu vadīs keramiķe Vita no zīmola “Saules māli”.

No pulksten 10 līdz 16 apmeklētājiem būs iespēja iemēģināt roku māla podu virpošanā. Pēc tam keramiķis Leontīns Volnobajevs palīdzēs ikvienam apdedzināt jaunizveidotu darbu, ko varēs paņemt līdzi.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!