Mūsu vidū ir daudz iedvesmojošu bērnu un jauniešu, kuri, neskatoties uz dzīves mestajiem izaicinājumiem, jau paspējuši izdarīt lielas lietas. Šoreiz portāls "Cālis" piedāvā ielūkoties savā stāstu lādē, lai atminētos rakstu varoņus, kas katrs izcēlušies ar savu īpašo degsmi, – viens sasniedzis pasaules mēroga pjedestālu sportā, cits velta sevi labdarībai, lai palīdzētu citiem jauniešiem, bet vēl kāds – uzvar smagu slimību un attīsta savus talantus.

Zemāk atradīsi stāstu par ātrāko meiteni ūdenī Endiju Zaumani, kura sasniegusi pat divus pasaules rekordus, skrundieti Kārli, kurš 13 gadu vecumā ieguva zelta medaļu Korejas vēstnieka kausa izcīņā pasaules čempionātā taekvondo. Bet to, cik bērni var būt spēcīgi, pierāda Adriana un Jāņa pieredze – abi jaunieši nepadevās cīņā ar smagu diagnozi un drosmīgi pastāstīja par to citiem. Matīss savulaik stāstījis, cik saviļņojoši ir palīdzēt citiem, bet brāļi Grīnbergi – kā tas ir – kāpt uz skatuves Holivudā. Lasi un iedvesmojies!

No mazpilsētas līdz goda pjedestālam Dienvidkorejā: taekvondo sportista Kārļa veiksmes stāsts

Foto: Privātais arhīvs


"1. vieta" – tieši tik lakonisku ziņu no Dienvidkorejas mājiniekiem Skrundā nosūtīja Jānis Danenbergs, tētis 13 gadus vecajam Kārlim Kristiānam, kurš 13. novembrī savā vecuma grupā ieguva zelta medaļu Korejas vēstnieka kausa izcīņā pasaules čempionātā taekvondo. Šī priecīgā ziņa ātri pāršalca sociālos tīklus – nelielās pilsētiņas Skrundas iedzīvotāji patiesi lepojas ar Kārļa sasniegumiem. Bet... Kārlis ne tikai sporto, viņam ir arī otra, tikpat nopietna, aizraušanās – ģitārspēle.

Lasīt vairāk

Ātrākā meitene uz ūdens ar diviem pasaules rekordiem – 15 gadus vecā Endija Zaumane

Foto: Privātais arhīvs


Slaida meitene ar skandināviskiem platīnblondiem matiem un gaiši zilām acīm, patiesu un atklātu smaidu, nedaudz kautrīga – tādu sastopu 15 gadus veco Endiju Zaumani, kura, iespējams, ir ātrākā meitene uz ūdens Latvijā, viņai arī pieder divi pasaules rekordi ātrumlaivu braukšanā uz ūdens, tie sasniegti pērn Lielbritānijā, kad Endija bija 14 gadus veca.
Lasīt vairāk

Uzvarējis vēzi, 11 gadus vecais Jānis mērķtiecīgi virzās uz olimpiskā čempiona titulu

Foto: Privātā arhīva foto.
"Es ticu, ka Jānis panāks savu," tā par savu 11 gadus veco dēlu Jāni saka viņa mamma Iveta Valdmane. Puika, kurš uzvarējis cīņā ar vēzi, nu jau piekto gadu ar ievērojamiem panākumiem trenējas loka šaušanā, viņa kontā ir 73 medaļas un diplomi, un Jānis tic, ka reiz būs olimpiskais čempions. Vēl viņš zina, ka nākotnē būs arhitekts, tādēļ apmeklē mākslas skolu, lai iemācītos labi zīmēt. Un vēl…

Lasīt vairāk

Brāļi Grīnbergi apbur ASV talantu šova žūriju un publiku; mājās atgriežas ar četrām zelta medaļām

Foto: Privātais arhīvs
15 gadus vecais Kārlis, 12 gadus vecais Ansis un septiņus gadus vecais Miķelis jeb grupas "Brāļi Grīnbergi" dalībnieki nupat kā atgriezušies no ASV, kur plūca uzvaras laurus pasaules talantu konkursā "World Championships of performing arts", kas jau 22. reizi norisinājās Holivudā. Kopā ar mammu Daci un tēti Gati ASV pavadītas divas lieliskas nedēļas, gūstot gan saldo uzvaras garšu, gan jaunus draugus un neatkārtojamus iespaidus par delfīniem okeānā, par debesskrāpjiem un draudzīgajiem konkursa dalībniekiem.

Lasīt vairāk

'Neko negaidot, darīt labu' – Matīss sevi velta labdarībai

Foto: DELFI
Matīsam Dālbergam ir tikai 21 gads, bet viņš savā dzīvē paspējis darīt tik daudzas un dažādas lietas, ka apkārtējiem atliek vien nobrīnīties – kā viņš to visu paspēj? Pirms trim gadiem nodibinājis bezpeļņas organizāciju, lai strādātu ar jauniešiem un palīdzētu viņiem iegūt plašāku skatu uz pasauli, atrast sevi un, pats galvenais, – apzināties, ka palīdzēt tiem, kuri nonākuši grūtībās, ir privilēģija, nevis spaidu darbs.

Lasīt vairāk

Tur visi vienādi – bez matiem un pelēku ādu. Adriana stāsts par uzvaru onkoloģijas nodaļā

Foto: Privātā arhīva foto
Toreiz, pirms astoņiem gadiem, kad pirmklasniekam Adrianam Balodim pēc ilgiem izmeklējumiem tika noteikta baisā diagnoze "Hodžkina limfoma", un arī visu ārstēšanās laiku ģimenē vārds "vēzis" netika pieminēts nekādā formā. Pavisam, pavisam saudzīgi, ja nevarēja citādi, leksikā parādījās vārdi "audzējs" un "onkoloģija". Tagad Adrianam ir 15 gadu, un šķiet, ka aktīvāka zēna šajā vecumā nemaz nevar būt – viņš mūzikas skolā apgūst saksofona spēli, apmeklēja un veiksmīgi absolvēja dīdžeju skolu, ir skolēnu padomes deputāts, fotografē, filmē...

Lasīt vairāk

Bez diētām un puantēs. Mazās baleta zvaigznītes – Žanete un Kate

Foto: Privātais arhīvs
Laikam jau maz būs tādu mazu meitenīšu, kuras uz jautājumu: "Kas tu gribētu būt, kad izaugsi liela?", neatbildētu: "Balerīna. Dejotāja. Dziedātāja. Aktrise". Bet cik daudzām no šīm meitenītēm toreiz, sen, sen izteiktie sapņi piepildījušies? Savukārt 12 gadus vecajai Žanetei Katrīnai Žagarei un 13 gadus vecajai Katei Čīmai dejošana, skaisti tērpi, frizūras un pat meikaps nu jau daudzus gadus ir ierasta lieta.

Lasīt vairāk
Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!