Foto: Ilva Barkāne
Gada nogales raidījumā "Dimantu vakari ar Gundegu Rozi", kas veltīts tēmai "Dzīvot no sirds!", pieredzējušais kardiologs ar pasaules redzējumu Roberts Feders runāja par to, kā mūsdienu realitātē varam atrast un noturēt veselīgu līdzsvaru, lai degtu par savu aicinājumu, bet vienlaikus arī mentāli un fiziski neizdegtu.

Šī intervija īpaši labi piestāv gadu mijas pārdomu laikam, kad vienlaikus izvirzām gan jaunus mērķus, gan arī apņemamies nākotnē vairāk uzmanības veltīt savai veselībai un labsajūtai. Saruna par to, kā dzīvot ar atvērtu sirdi, kā sekot savam aicinājumam un notērēt savas veselīgās robežas.

"Savā ārsta karjerā esmu saskāries ar situācijām, kuras nav iespējams izskaidrot ar zinātniskām metodēm. Jā, varētu teikt, – tas nevar būt, bet dzīvē tā notiek. Lai arī neesmu reliģiozs, esmu saskāries ar Dieva klātesamību. Un noteikti esmu piedzīvojis ļoti daudz brīnumu," atklāj kardiologs.

"Katru dienu satieku ļoti daudz cilvēku. Dažādu profesiju, titulu, labklājības un ienākumu līmeņa cilvēkus. Esmu ārstējis prezidentus, šeihus, bezpajumtniekus, ārstus, fiziķus, pasaulslavenus aktierus un sportistus, un viņiem visiem ir problēmas. Visiem ir kas tāds, kas viņiem sāp. Kad redzam šos cilvēkus televīzijā, tā ir tikai āriene, par ko no malas varētu domā – es arī tā gribētu… Tieši pateicoties savam darbam, esmu ļoti mainījis viedokli par cilvēkiem. Ja agrāk biju kategoriskāks, tagad esmu sapratis, ka cilvēki ir ļoti dažādi," teic Feders.

Raidījuma ieraksts notika tirdzniecības centra "Akropole Rīga" pasākumu zonā kopā ar klātienes auditoriju.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!