Foto: Publicitātes attēls
Vasara ir laiks, kad bērni un jaunieši daudz laika pavada ārpus telpām – ūdenī, parkos, bērnu laukumos, skrituļojot, braucot ar riteņiem, kā arī – pagalma un dārza ballītēs, lēkājot piepūšamajās atrakcijās.

Piepūšamās atrakcijas un sporta spēles ir populārs izklaides veids bērnu ballītēs un svētkos dažāda vecuma grupām. Neskatoties uz to, ka šīs konstrukcijas ir mīkstas, amortizējošas un nesastāv no dažādiem dzelzs vai cita cieta materiāla elementiem, to nepareiza lietošana un drošības noteikumu neievērošana var radīt traumas un bojāt piepūšamo konstrukciju. Lai prieki nebeigtos bēdīgi, "LGK atrakcijas" aicina vērst uzmanību drošai izklaidei, ievērojot pakalpojuma sniedzēju noteikumus un praktiskos ieteikumus, lai izvairītos no nelaimes gadījumiem.

Lai ieplānotās ballītes un svētki būtu izdevušies un netiktu gūtas traumas, ir jāievēro vairāki nosacījumi pareizai piepūšamās atrakcijas uzstādīšanai un tās uzraudzībai lietošanas brīdī. Pirmkārt, pirms piepūšamās atrakcijas nomas ir jāizvēlas pasākumam atbilstoša konstrukcija, ņemot vērā tās lietotāju skaitu un vecumu. Kad tā ir iznomāta, pakalpojuma sniedzējam ir jāsniedz pilnīga informācija un instruktāža par atrakcijas drošu uzstādīšanu un lietošanu, nepieciešamības gadījumā jālūdz, lai to paveic pakalpojuma sniedzēja profesionāls pārstāvis.

Atrakcijai jābūt nostiprinātai, tā nedrīkst atrasties tuvu šķēršļiem, kā, piemēram, kokiem, betona konstrukcijām, žogiem, un jāpārliecinās, vai elektroiekārtas nav pieejamas bērniem. Tāpat atrakcijas ir izmantojamas tikai piemērotos laikapstākļos – to nedrīkst uzstādīt negaisa vai stipra vēja gadījumā.

Visbiežāk traumas tiek gūtas brīžos, kad atrakcijas netiek uzraudzītas, tāpēc vecāki aicināti pievērst uzmanību visiem lietošanas un drošības noteikumiem, atrakciju uzstādot, kā arī būt ļoti vērīgiem uzraugiem atrakcijas lietošanas brīdī.

"Trīs būtiskākās lietas, kas piepūšamās atrakcijas padara par drošām, ir lietošana atbilstoši noteikumiem, ražošana atbilstoši standartiem un pieaugušo uzraudzība atrakcijas izmantošanas brīdī. Latvijā ir daudz komersantu, kas piedāvā iznomāt piepūšamās atrakcijas," uzsver "LGK atrakcijas" vadītāja Agnese Līguma, aicinot vecākus šos noteikumus stingri ievērot.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!