Kļūšana par vecākiem jebkuram pārim ir liels izaicinājums, neskatoties uz ilgstošo gatavošanos. Bet kļūt par tēti agrā jaunībā – tas ir īpaši no daudziem skatupunktiem. Par to, kā ir būt gados jaunam tētim, stāsta ģitārists Kaspars Zemītis raidījumā "Māmiņu klubs".

"Tad, kad man 20 gados piedzima dēls, tas baigi daudz ko man mainīja dzīvē. Tajā brīdī man likās, ka es būšu savam bērnam draugs," stāstāmo iesaka trīs bērnu tēvs Zemītis. Viņš arī daudz lasījis citu jauno vecāku pieredzi un pārdomas par to, kā būs, kad mazulis ienāks ģimenē. Zemītis gan savā pieredzē sapratis, ka iedomas un realitāte ir divas dažādas lietas, – ar katru nākamo bērnu mainījusies ne vien attieksme, bet arī audzināšanas pieeja.

Zemītis arī smejot nosauc sevi par vecāku tēvu un secina, ka padomi, ko viņš šobrīd dotu kādam gados jaunajam tēvam, vairs nebūtu atbilstoši. "Viens no skaistākajiem padomiem, kuru es saņēmu, tu saproti vienu, – lai ko tu darītu, tu vienalga esi labākais fātera variants šitam čalītim," secinājis Zemītis.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!