Foto: Publicitātes foto

Savijušās kopā ne tikai romantiski, bet arī profesionāli – tā par savām attiecībām "Radio SWH" raidījumā "Ar dziesmu par dzīvi" stāsta dziedātāja, dziesmu autore, pianiste, aktrise un producente Katrīna Gupalo. Tāpat viņa atklāj, kāpēc nav svarīgi izvēlēties starp vienu dzīves un karjeras lomu, bet jāspēj domāt plašākā līmenī.

Taujāta, kā iepazinās ar Latvijā pazīstamo pianistu Andreju Osokinu, precīzu atbildi Gupalo nespēj sniegt. "To nav iespējams definēt, jo mēs mācījāmies vienā skolā. Viņš bija mazliet vecāks par mani, un es nezinu pirmo brīdi, kad viņu ieraudzīju. Es nezinu, kad mēs pirmo reizi sākām runāties, tas bija ļoti sen," stāsta pianiste. Vēlāk abiem mūziķiem viss attīstījies dabiski – no draudzības uz romantiskām attiecībām.

Gupalo uzsver, ka strādāšana un ikdiena kopā muzikālajā vidē nav sarežģīta: "Andrejs ir ļoti gudrs. Tas ir ļoti patīkami." Abi mākslinieki palīdz viens otram ar idejām un risinājumiem. "Mēs esam ļoti savijušies kopā ne tikai romantiski, bet arī profesionāli," stāsta pianiste. Pirmais pāra kopdarbs bijis Edītei Piafai veltīta izrāde, savukārt vienā no pasaules romantiskākajām pilsētām – Parīzē – abi viens otrā ieskatījušies citādāk. Gupalo arī aktīvi iesaistās Osokina festivāla organizēšanā, savukārt viņš savu artavu sniedz viņas daiļradē – mainot kādu akordu mūzikā vai rosinot izmaiņas tekstā. "Tas viss ir tā nedalāmi," atzīst Gupalo.

Radošā personība sevi pierādījusi vairākās nišās – kā pianiste, dziedātāja, dziesmu autore, producente un aktrise. Taujāta, kurā no lomām viņa jūtas vislabāk, Gupalo norāda: "Cīņa par to, kas es īsti esmu, ir beigusies. Tā ir pilnīgi nevajadzīga cīņa. Šo cīņu nevar izbeigt – saprast, kas es īsti esmu. Man liekas, ka tas nav svarīgi, jo šobrīd pasaulē, mākslā viss ir tik ļoti saistīts. Jo vairāk šīs radošās lietas miksē un interesantā veidā savieno, jo interesantāk ir skatītājam un klausītājam. Tāpēc man šķiet, ka jādomā plaši."

Pilnu raidījuma ierakstu vari noklausīties šeit.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!