Foto: Shutterstock
2021. gada nogalē un šī gada sākumā pieteikto apliecību "Goda ģimene" saņemšanai būs nepieciešams ilgāks laiks nekā ierasts. Tas saistāms ar to, ka pakalpojuma sniedzējs tehnisku iemeslu dēļ nav spējīgs nodrošināt fizisku apliecību izgatavošanu un piegādi līgumā noteiktajā termiņā, informē Sabiedrības integrācijas fonds (SIF).

Kopš šā gada 6. janvāra apliecības "Goda ģimene" izgatavošanu un piegādi nodrošina jaunais pakalpojuma sniedzējs SIA "Dialogic". Diemžēl pakalpojuma sniedzējs neobjektīvi novērtēja savu spēju veikt nepieciešamos pielāgojumus, lai uzsāktu apliecību personalizēšanu un to nosūtīšanu Goda ģimenēm, tāpēc to saņemšana apliecības īpašniekiem ir aizkavējusies. Tehniskās problēmas šobrīd tiek risinātas kopā ar pakalpojuma sniedzēju.

SIF atvainojas par sagādātajām neērtībām un aicina izturēties pret šo ķibeli ar sapratni. Tāpat SIF informē, ka visi iesniegumi par apliecību saņemšanu ir izskatīti, bet apliecības "Goda ģimene" to īpašniekiem tiks piegādātas tiklīdz tas būs iespējams.

Apliecība "Goda ģimene" ir SIF īstenota valsts atbalsta programma daudzbērnu ģimenēm, kuras aprūpē trīs un vairāk bērni vecumā līdz 18 gadiem, kā arī pilngadīgas personas, kuras nav sasniegušas 24 gadu vecumu, ja tās iegūst vispārējo, profesionālo vai augstāko izglītību un ģimenēm, kuras aprūpē bērnu ar invaliditāti vai pilngadīgu personu, kura nav sasniegusi 24 gadu vecumu, ja tai noteikta I vai II grupas invaliditāte.

Apliecības īpašniekiem ir iespējams saņemt atlaides, iegādājoties preces vai pakalpojumus, kurus piedāvā vairāk nekā 450 uzņēmumi un valsts iestādes Latvijā.

Jautājumu vai neskaidrību gadījumā Latvijas Goda ģimenes aicinātas sazināties, zvanot pa informatīvo tālruni 22811011 vai rakstot info@godagimene.lv. Plašāka infromācija par programmu atrodama tīmekļvietnē "Godagimene.lv".

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!