Foto: Publicitātes foto
Astronomiskā rudens iestāšanās nozīmē tikai vienu – laiks radošiem un izglītojošiem mirkļiem kopā ar bērniem. Tā kā rotaļāšanos vai pastaigas pie dabas nu mēdz traucēt lietus, jādomā citi veidi, kā nedirnēt dīvānā, bet gan izmantot brīvdienas lietderīgi.

Šajā nedēļas nogalē "Kurp.es" pasākumu platforma iesaka vecākiem un bērniem pievērsties mazliet nopietnākai atpūtai. Kā būtu ar klasiskās mūzikas iepazīšanu, kāda muzeja apmeklēšanu vai mākslas baudīšanu? Lūk, piecas idejas, lai aizvestu savu bērnu jaunu zināšanu meklējumos!

Ģimeņu sestdiena Motormuzejā


Rīgas Motormuzejs sestdien, 28. septembrī pulksten 11 aicina uz jaunu, speciāli ģimenēm veltītu notikumu muzejā – "Ģimeņu sestdiena", kas norisināsies katra mēneša pēdējā sestdienā. Pirmajā pasākumā "Muzeja stāsts" dalībnieki uzzinās, kas ir muzejs un tā krātuves, cik dažādu profesiju pārstāvji strādā muzejā, kā arī kas ir muzeja eksponāts un kāpēc auto jāliek muzejā. Kopā ar muzeja pedagogu dalībnieki veidos savu mini muzeja ekspozīciju un dosies izzināt Motormuzeja seno spēkratu ekspozīciju.

Vairāk informācijas par pasākumu vari atrast šeit.

LeNeSOns un "Bērnības rīti". Koncertizrāde bērniem


Muzikālā lelle LeNeSOns atkal gaida viesus – pašus mazākos klausītājus ar visu ģimeni. Sestdien, 28. septembrī pulksten 14 Lielajā ģildē Latvijas Nacionālais simfoniskais orķestris aicina uz koncertizrādi bērniem no piecu gadu vecuma. Iespējams, šī jūsu bērnam būs pirmā saskarsme ar klasisko mūziku, tāpēc sezonas pirmajā koncertā tiks izpildīta Pētera Barisona mūzika. Viņa tēlainajā svītā "Bērnības rīti" zīmēta Barisona dzimtā Sēlija 20. gadsimta sākumā – izzinot pasauli, puika pa pelēkām norām dodas pūpolos, šūpojas šūpolēs, svētdienas rītā klusi sēd baznīcā, bet citudien staigā pa takām, kur vecāki lieguši iet.

Plašāka informācija par pasākumu atrodama šeit.

Sarkangalvīte – izrāde bērniem


"Latvijas smilšu animācijas teātris" sestdien, 28. septembrī pulksten 14 "KSuns" kinogalerijā gaida ģimenes ar bērniem smilšu šovā "Sarkangalvīte", kur piepildīt gan savu bērnu estētisku, gan kulturālo pusi. Tieši uz skatuves māksliniece Tatjana Gavriļenko veidos smilšu gleznas, bet profesionālais aktieris Madars Zvagulis aizraus bērnus ar teatrālo lasīšanu. Šova noslēgumā bērniem būs iespēja piedalīties smilšu animācijas meistarklasē ar mākslinieci.

Vairāk informācijas par pasākumu šeit.

Par telpu šeit top laiks: "Kim?" bērnu rīts


Savukārt svētdien, 29. septembrī pulksten 11 izstāžu zālē "Kim?" radošā tandēma Reiņa un Kristas Dzudzilo ekspozīcijas "ZRwhdZ. Rīga" bērnu rītā mazie mākslas pētnieki aicināti domāt par telpu un laiku, un kustīgu scenogrāfiju, par kabatas formāta mūzikas kastītēm, kas labi ietilpst cilvēka plaukstā, un vai tādā var arī iekāpt. Tāpat bērni (vecumā no pieciem līdz 10 gadiem) iepazīsies ar mūziku, mākslu, rotāciju, kā arī varēs radoši izpausties darbnīcā – zīmēt mūzikas skaņu.

Vairāk par pasākumu vari uzzināt šeit.

Eksperimentu šovs bērniem


Īsteni interesants un izglītojošs veids, kā pavadīt svētdienas pēcpusdienu – 29. septembrī pulksten 13 Kultūras pilī "Ziemeļblāzma" notiks eksperimentu šovs bērniem. ZINOO eksperimentu šovs ir pārsteigumiem pilns priekšnesums gan lieliem, gan maziem. Šova vadītājs eksperimentēs ar vielām ķīmijas traukos un cilvēku ķermeņos, testēs, vai ziepju burbuļi ir izturīgāki par skatītāju humora izjūtu, un trīsdesmit minūšu laikā centīsies noskaidrot, kāpēc ķīmiķi šokolādi dažkārt sauc par OGLEKĻHOLMIJKOBALTLANTĒNATELŪRU.

Plašāk par eksperimentu šovu vari uzzināt šeit.

Bet visus pasākumus ģimenēm vienuviet meklē "Kurp.es" platformā šeit.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!