Foto: Shutterstock
Laists klajā britu rakstnieces Mejas Gabrielas Leonardas noslēdzošais triloģijas stāsts pusaudžiem "Vaboļu kauja"– stāsta turpinājums starptautiskajiem bestselleriem "Vaboļpuika" un "Vaboļu karaliene".

Britu autores M.G.Leonardas piedzīvojumu stāsts "Vaboļu karaliene" ir turpinājums starptautiskajam bestselleram "Vaboļpuika" un "Vaboļu karaliene". Grāmata "Vaboļpuika" ir tikusi nominēta prestižajai "Chartered Institute of Library and Information Professionals" (CILIP) "Carnegie" medaļai, ( "United Kingdom Literacy Association"(UKLA) balvai un saņēmusi "Branford Boase Award 2017".

Grāmatas sižets vēsta par Lukrēciju Kateri, kura slepenā džungļu laboratorijā perina katastrofālus pasaules pārņemšanas plānus. Ja Dārkam, Virdžīnijai un Bertoldam neizdosies tos apturēt, viņa sapulcēs milzīgu Frankenšteina vaboļu armiju, un pasaule vairs nekad nebūs tāda kā agrāk. Cilvēce ir briesmās. Nākotne atkarīga no trim bērniem un vabolēm.

Grāmatu klajā laidusi izdevniecība "Pētergailis", bet tulkojusi Renāte Kārkliņa.

Grāmatas autore Meja Gabriela Leonarda (Maya Gabrielle Leonard) ar izcilību ieguvusi grādu angļu literatūrā un maģistra grādu Šekspīra studijās Londonas Kinga koledžā. Patlaban autore ir digitālo mediju producente, sadarbojas ar tādiem klientiem kā, piemēram, Nacionālais teātris. Iepriekš viņa strādājusi par Nacionālā teātra, Karaliskā operas nama un Šekspīra Globa teātra galveno digitālo producenti. Karjeras agrīno posmu M. G. Leonarda pavadījusi mūzikas industrijā, vadīdama neatkarīgu mūzikas izdevniecību "Setanta Records" un mūzikas grupas, no tām ievērojamākā – "The Divine Comedy". Vēlāk M.G.Leonarda apguvusi aktiermākslu, iedziļinājusies arī teātra vadībā un producēšanā, tikai tad nonākusi pie lēmuma rakstīt stāstus. M.G.Leonarda un viņas ģimene – vīrs, divi dēli un viņu mājdzīvnieks – varavīksnes briežvabole – dzīvo Braitonā, Anglijā.

Vairāk par autori un viņas grāmatām vari lasīt šeit.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!