Foto: AP/Scanpix
Klajā nākusi grāmata sākumskolas un pirmsskolas vecuma bērniem "Mārlija sapņu ceļojums. Mārlijs astronauts", kurā inovatīvā un radošā veidā bērniem vienlaikus ar kosmosa izzināšanu ir iespēja apgūt šajā vecumā nozīmīgākās pamata zināšanas matemātikā, latviešu valodā un sociālajās zinībās.

Grāmata ir jaunās rakstnieces Elīnas Samules un mākslinieces Māras Dzelstiņas kopdarbs. "Šīs grāmatas tapšana ir bijusi kā ceļojums kosmosā man pašai – rūpīgi izstrādāju uzdevumus, kas noturētu bērnu interesi un vienlaikus būtu attīstoši. Viens pēc otra manā prātā dzima grāmatas tēli, atlika vien piedomāt katram atbilstošākos uzdevumus," stāsta autore Samule.

Grāmata veidota kā tās lasītāja un galvenā varoņa Mārlija kopīgs ceļojums kosmosā, apciemojot lielāko daļu planētu un uz katras no tām izpildot uzdevumus. Tā ir kā spēle – lai tiktu tālāk, ir jāizpilda uzdevums. Kolorīti tēli aizrauj un motivē mazos lasītājus – tā uz Plutona sastopams Viedais Vecītis, kuram nepieciešama palīdzība āķīgu jautājumu atrisināšanā, uz Neptūna dzīvo Mazie Knišļi – viņi ražo lietus lāses un miglu, ko pēc tam piegādā citām planētām, bet uz Marsa mītošie Mendruski ir ļoti satraukti, jo uz viņu planētas ir pazudušas zvaigznes, un mazajam lasītājam ir jāpalīdz tās atrast.

Fantāziju rosinošs piedzīvojumu stāsts grāmatā "Mārlija sapņu ceļojums. Mārlijs astronauts" papildināts ar daudziem reāliem faktiem, kas zinātkārajiem lasītājiem palīdzēs uzzināt nozīmīgāko informāciju par kosmosu un pasauli sev apkārt. Laiku pa laikam lappuses būs jāšķir atpakaļ, lai atcerētos iepriekš jau uzzināto, tādējādi nostiprinot zināšanas.

Grāmatu laidusi klajā SIA "Izdevniecība iŽurnāli".

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!