Foto: Shutterstock

"YouTube" kanāls ir šodienas bērnu ikdiena – skatoties video, viņi ne vien izklaidējas, bet arī apgūst jaunas zināšanas. Būt par "youtuberi" ir daudzu bērnu sapnis, jo šī ir iespēja gan parādīt savas radošās prasmes, veidojot atraktīvus video, gan iegūt vienaudžu atzinību. Tāpēc šoruden 1. – 6. klašu skolēni aicināti piedalīties "Amigo Juniori" "YouTube""kanāla Klases izaicinājuma konkursā, lai aizraujošā veidā attīstītu savu izdomu un spējas radoši izpausties ar tehnoloģiju palīdzību, vienlaikus saņemot vērtīgu pieredzi vienotā komandas darbā.

"Amigo Juniori" ir "YouTube" kanāls, kas piedāvā pašu bērnu veidotu izzinošu saturu, izklaidējošā formātā aicinot vienaudžus iepazīt jaunas lietas, radoši izmantot tehnoloģijas un gūt jaunu pieredzi ārpus digitālās vides.

Konkursā klašu komandas aicinātas pārbaudīt savu saliedētību, veiklību un izdomu, radot pašiem savus un pildot citu bērnu veidotus izaicinājumus video formātā. Labākajām klasēm balvā aizraujošs ceļojums uz zinātnes centru "Ahhaa" Igaunijā vai kruīzs ar "Tallink" prāmi uz Stokholmu.

Kā piedalīties:

Skolotājs piesaka klases komandu līdz 1. novembrim interneta vietnē "Amigojuniori.lv". Skolotājam jāvienojas ar skolēniem par komandu ar vismaz 10 klasesbiedriem, kuri pildīs konkursa uzdevumus, un kopā jāiesniedz pieteikuma anketa. Ja klasē ir mazāks skolēnu skaits, var arī veidot apvienotas klašu komandas.

Skolēni rada savas komandas izaicinājuma uzdevumu. Līdz 1. novembrim klases komanda izdomā un nofilmē paši savu unikālo izaicinājuma uzdevumu, ko labprāt liktu paveikt kādai citai klasei, lai pārbaudītu tās veiklību un izdomu. Uzdevuma video jāievieto vietnē "YouTube" un jāiesūta konkursam.

Komanda izpilda "Amigo Junioru" izaicinājumu. 5. novembrī "Amigo Junioru" kanālā tiks publicēts video ar trīs uzdevumiem, kuri pārbaudīs komandas skolēnu veiklību, aktiermeistarību un radošumu. Klases komandai jāpilda uzdevumi un tie jāfilmē, vēlāk šo video publicējot "YouTube" vietnē un iesniedzot konkursam.

Galvenās balvas tiks pasniegtas īpašā pasākumā 8. decembrī, kurā tiks sveiktas labākās komandas video skatītāju un žūrijas vērtējumā. Skolēnu darbi tiks vērtēti divās klašu grupās – no 1. – 3. un no 4. – 6. klasei.

Plašāka informācija par konkursu un tā nolikums atrodams šeit.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!