Foto: Publicitātes attēli

Šodien, 15. jūnijā, no pulksten 10 līdz 14.30 tiešsaistē notiek Bērnu paliatīvās aprūpes biedrības konference "Tilti, kas vieno", kas notiks mājas lapā www.tiltivieno.lv. Rūpes, ģimene, raizes, atbalsts, mīlestība, nesavtība, iecietība, bērni – šīs ir tēmas, kuras mūs vieno, ikvienu cilvēku, ģimeni, profesionāli.

Konference pulcē ikvienu Latvijas iedzīvotāju, ģimenes, paliatīvās aprūpes pakalpojuma sniegšanā iesaistīto valsts un pašvaldību institūciju pārstāvjus, nevalstisko organizāciju sektoru. Tajā uzstāsies "Zvannenieku mājas" pārstāvji Sandra Dzenīte-Cālīte un Juris Cālītis, vadošā eksperte dažādības vadības jautājumos Rasma Pīpiķe, projekta "Izmisuma zonā" aizsācēja Evija Unama, psiholoģe, kognitīvi biheiviorālā terapeite Diāna Zande, Bērnu paliatīvās aprūpes biedrības vadītāja Anda Jansone u.c.

Konferencē dalīsies pieredzē un atbildēs uz jautājumiem, kā varam sadarboties sabiedrības, pašvaldību, valsts mērogā, lai uzlabotu dzīves kvalitāti ģimenēs, kuras audzina smagi slimus bērnus un lai no tā ieguvēji ir visi.

Rūpes, ģimene, raizes, atbalsts, mīlestība, nesavtība, iecietība, bērni – šis ir tēmas, kuras mūs vieno, ikvienu cilvēku, ģimeni.

Ģimene ir sabiedrības pamats, viens veselums. Veselums ir arī galvenais bērnu paliatīvās aprūpes pamatprincips. Pamatprincips, kurš prasa vienotu ģimenes atbalsta politikas nepieciešamību, kurā iesaistās puses ir valsts, pašvaldību institūcijas un sabiedrība kopumā.

Konferencē var klausīties īpašo bērnu vecāku stāstos par jaunu ceļu – izaicinājumiem, iespējams, neizpratni, nepieņemšanu un bailēm, ar kurām nekad iepriekš ģimenes nebija saskārušās.

Uzzināsim par ārvalstu pieredzi – praksē pārbaudītiem risinājumiem īpašo bērnu ģimeņu atbalstam.

Un svarīgi ir saprast, kāda ir atbalsta iespējas.

Reģistrēties un skatīties var šeit.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!