Latvijā ļoti daudzās ģimenēs aug arī partneru bērni no iepriekšējām attiecībām. Klīniskā psiholoģe Kristīne Balode raidījumam "Māmiņu Klubs" atklāj, ka iemīlēt un pieņemt jaunā partnera bērnus viņai ir bijis liels izaicinājums.

"Kopš es satiku vīru, man uzreiz bija bērni," stāsta Balode. Viņa atklāj, ka viens no lielākajiem izaicinājumiem sievietei jaunajās attiecībās esot bijis iemīlēt vīra bērnus tā vietā, lai veltītu visu savu laiku un uzmanību tikai pašas dzemdētajiem bērniem un uzskatītu viņus par prioritāti. "Man reizēm liekas, mēs stipri pārspīlējam dzemdēšanas nozīmi," viņa piebilst.

"Nav iespējams izvēlēties vīrieti bez bērniem, ja reiz viņam viņi ir," uzsver Balode. Savukārt, ja sieviete kādu iemeslu dēļ tomēr vēlas atdalīt savu jauno sirds draugu no viņa bērniem, tad psiholoģei rodas jautājums – vai pēcāk tu šo vīrieti būsi spējīga cienīt? "Uz ko šādās situācijās jūs pamatojat savas ekspektācijas, ka, kad jums būs savi radītie bērni, viņš nepagriezīsies vienā brīdi, ieraugot kaut ko valdzinošāku, jaukāku vai, nogurstot no ikdienas, kas ir pilnīgi cilvēcīgi, un atkal viņus nolikts maliņā kā vēl vienu pagātnes daļu," skaidro psiholoģe.

Balode piebilst, ka ļoti liela daļa bērnu Latvijā neizaug tajā ģimenē, kurā viņi piedzimst. Šāds ģimenes modelis var likt viņiem prātot, vai arī viņu nākotnes laulība ir pakļauta riskam. Atbildi uz šo jautājumu atradīsi te.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!