Foto: Pexels
Tuvojoties Mātes dienai, varbūt īpaši piedomā, kā dzīves vienu no svarīgākajām dāmām iepriecināt vai pārsteigt. Bet, ja pats dzīvo tālumā, – kā apsveikt mammu? Lūk, dažas idejas.

Pasūti internetā ziedus

Ziedi ir klasiska un vienlaikus sirsnīga dāvana. Pat ja esi tālumā, šobrīd ir pieejami interneta veikali, ar kuru palīdzību var šo dāvanu nogādāt pie mammas durvīm. Ja mamma dzīvo attālāk no pilsētām, varbūt izpalīdzēt var kāds draugs vai paziņa?

Dāvani to, kas ikdienā atgādinās par tevi

Lietas, kas mammai būs ikdienā redzamas vai lietojamas un atgādinās par tevi, iespējams, stiprinās jūsu saikni vai piešķils domu – hei, jāuzzvana tuvajam! Jebkura rota var atgādināt par tevi, jo īpaši, ja tajā, piemēram, iegravēts tavs vai visu mammas bērnu pirmie burti, varbūt noder atverams kulons, kurā ir tava vai tavas ģimenes bilde? Ja mamma neaizraujas ar rotu nēsāšanu, vienmēr noder fotogrāfija rāmīti vai fotoalbums – tas tomēr ir citādāk nekā bildes skatīties datora vai telefona ekrānā.

Foto: Pexels

Atsūti gardumiņus aiz durvīm

Foto: Pexels

Atkal jau – ja ir iespēja izmantot piegādi mājās, varbūt kurjers var mammai pie durvīm piegādāt svaigus eklērus, napoleonus vai, vislabāk, – viņas mīļākos gardumus? Ja tas nav iespējams, laicīgāk jādomā par sūtījumu pa pastu.

Palutini mammu

Foto: Pexels

Pat ja atceries par Mātes dienu pēdējā mirklī, kad dāvanu pa pastu vairs nenosūtīsi, daudzas dāvanu kartes lutināšanai var iegādāties internetā un nosūtīt elektroniski. Varbūt mammai patiktu masāža, atpūta SPA vai restorāna apmeklējums?

Gūsti kopīgu pieredzi

Foto: Pexels

Ja tavs naudasmaks un laiks to atļauj, varbūt uzdāvini mammai kopīgu laiku – ceļojuma biļeti uz valsti, kurā dzīvo, vai kādu citu, kur varat satikties, būt kopā un gūt labus iespaidus.

Sniedz vārdus, kas neko nemaksā

Foto: Pexels

Ja nav iespēja pasniegt kādu īpašu fiziski taustāmu dāvanu, neaizmirsti, ka vārdi nemaksā neko, taču sniedz tik daudz! Uzraksti uz īpaša papīra vai skaistas kartītes vārdus, kas nāk no sirds, atceroties labāko par savu mammu (visus aizvainojumus var pataupīt citām reizēm). Pasaki nevis vienkārši paldies, bet padomā vairāk un plašāk, par ko vēlies pateikties. Kas mammau aizkustinātu?

Pārsteidz aiz durvīm

Foto: Publicitātes foto

Bet vislabākā dāvana droši vien esi tu pats. Ja vien ir iespēja un tas atbilst mammas dzīvesveidam (lai viņa pati ir mājās!) – varbūt ir iespēja pašam ierasties šajā dienā un pārsteigt mammu klātienē?

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!