Foto: Shutterstock
Ko vislabāk dāvināt mazulim, kurš tikko ieradies pasaulē? Apdāvinātājam gribas iepriecināt gan vecākus, gan pašam sevi, gan mazuli, un pašu dāvanas meklēšanas meklēšanu pārvērst par maksimāli patīkamu procesu arī sev. Vai tas ir iespējams?

Brīdī, kad radiem, draugiem, kolēģiem piedzimis mazulis, un, ja atrodies to tuvo cilvēku lokā, ko jaunie vecāki aicina ciemos un visādos citādos veidos uztur siltas un draudzīgas attiecības, skaidrs ir viens – tu esi kā iesācēja virves dejotāja vairāku metru augstumā, balansējot uz virves – nokrist ir tikpat viegli kā uzdāvināt nepareizo dāvanu.

Ja tev pašam ir bērni, tad dāvana būs praktiska, izejot no savas pieredzes, sak, "man šitas griķu spilvens ļoti palīdzēja", un "manējais tikai šādas autiņbikses lietoja". Taču, kas der vienam, neder visiem!

Bet varbūt esi no dāvinātajiem, kuri pasūta dāvanas pie meistara, palūdzot uz koka zirdziņa iededzināt īpašnieka vārdu , vai pasūti sudraba auskarus ar domu, ka, tad , kad apdāvinātā meitene sasniegs auskaru nēsāšanas vecumu, būs sajūsmā par šo vintage dāvanu. Ar šādām dāvanām , iespējams, trāpīt mērķī, bet var arī nošaut galīgi garām.

Visvienkāršākais ir vecākiem pajautāt tieši, ko mazulim vajag, jo viņi taču zina vislabāk. Tiesa, tad zūd pārsteiguma moments, bet apdāvinātā prieks un pārsteigums, atverot dāvanu, jau ir lielākā daļa no dāvināšanas prieka. Ko iesākt?

Lūk dažas idejas, kas izturējušas pārbaudi un atzītas par atkārtošanas vērtām!

Vēstures vīstoklis

Kamēr vēl drukāto presi, sevišķi avīzes, var nopirkt un, ja bērns piedzimis darbdienā, tad steigšus prom uz kiosku – iegādāties visas avīzes ar konkrētās dienas datumu! Šāds vīstoklis neaizņems lielu vietu skapī, bet jaunietim uz 18 gadiem būs interesanti palasīt, ko rakstīja viņa dzimšanas dienā.

Avīžu vīstokli var aizstāt ar dažādām portālu izdrukām, te dāvinātājs pats var sakomplektēt interesantākās un vērtīgākās ziņas.

Iestādi puķi, krūmu vai koku!

Arī šī dāvana ir ar tālejošu vērtību, ko mazulis varēs novērtēt pēc vairākiem gadiem. Šī dāvana gan vairāk der tiem, kuriem pašiem ir savs zemes pleķītis, bet, ja nav, tad apdāvinātājam jāpadomā arī par to.

Protams, klasika ir liepu (meitenēm) un ozolu (zēniem) stādīšana un katru gadu fotografēšanās pie iestādītā koka. Taču vajag domāt plašāk un praktiskāk – bērns paaugoties novērtēs, ka viņam ir savs jāņogu krūms vai ābele, sava pujene vai roze. Ja cītīgi pēta un meklē, tad var atrast arī konkrētu ābeļu, rožu vai ogu šķirni ar tādu pašu vārdu kā jaundzimušajam mazulim. Piemēram, 2021. gada populārākais meitenes vārds ir Emīlija. Šādā vārdā nosaukta arī dienziede – gaiši brūna ar lielu bordo krāsas aci. Savukārt populārākā zēna vārdā Latvijā – Olivera vārdā ir nosaukta narcišu šķirne "Mazais Olivers" (Little Oliver).

Tāpat pie savas puķes var tikt populārā vārda Alise īpašnieces. Tādu pašu vārdu nes arī parka roze – balta kā sniega kupena.

Fotosesija ģimenei

Atmiņas ir dāvana, kas paliek tikai vērtīgākas, nenoput un ielīksmo. Uzdāvini ģimenei foto sesiju! Ja šaubies par fotogrāfa un ģimenes saderību, tad vari ļaut viņiem pašiem to izvēlēties.

Brīvlaišanas kuponi

Esi radošs un pagatavo dažādus kuponus, ko mazuļa vecāki varēs izmantot tevis noteiktajā laikā. Kādus kuponus? Tas paliek katra dāvinātāja ziņā – tu vari uzdāvināt mazuļa pieskatīšanas pakalpojumus, silta ēdiena piegādi uz mājām, automašīnas nomazgāšanu, vārdu sakot visu, ko esi gatavs arī izpildīt.

Sava e-pasta adrese

Uzdāvini mazulim viņa e-pasta adresi, ko izveido, pamatojoties uz viņa vārdu. Uz šo adresi tu, vecāki, radi un draugi var sūtīt dažādas fotogrāfijas, atgadījumu stāstus un video. Kurā brīdī izsniegt bērnam paroli e-pastam, izlemj paši vecāki. Jārēķinās, ka šī ir ļoti apjomīga dāvana, ko vienā dienā izlasīt un izpētīt nevarēs.

Taču sāc ar bezgala sirsnīgu apsveikuma ziņu vecākiem, un tikai tad ķeries klāt dāvanas meklēšanai. Ja tu zini savus radus un draugus, tad ar dāvanu garām nenošausi. Lai skaistas raudzības!

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!