Foto: Shutterstock

Vasaras saulgriežu svinības nav iedomājamas bez tradicionālajiem gardumiem un lustīgām dejām, taču šo svētku simbolu sarakstu noteikti papildina arī vainadziņš. Kamēr kungiem lielākoties tiek sieti ozollapu vainagi, dāmām izvēle ir daudz plašāka, tāpēc šoreiz esam notraukuši putekļus "Viņa" arhīva krājuma rakstiem, lai palīdzētu izveidot skaistāko un oriģinālāko galvas rotu.

Vainadziņi tiek gan apdziedāti dažādās tautasdziesmās, gan pieminēti svētku ticējumos. Tiem ir divi svarīgi elementi – aplis jeb kosmosa bezgalības simbols un visdažādākās jāņuzāles. Taču to izpildījumi var būt ļoti atšķirīgi, piemēram, kamēr vienas pin klasiskos margrietiņu, āboliņu un rudzupuķu vainagus, kuriem pievienota kāda smilga vai ozollapa, citas izvēlas mūsdienīgākas galvas rotas.

Vislabāk vainagu veidot pašām, taču nereti dāmas šo darbiņu uztic kādai draudzenei vai iegādājas veikalā jau gatavus variantus. Bieži vien iemesls tam ir nemācēšana tos uzpīt pašām, taču, sākot ar šo gadu, iespējams, vēlies grožus ņemt savās rokās. Lai iemācītos pīt vienkāršu un skaistu vainadziņu, ielūkojies šajā rakstā, kurā parādīts, kā darbiņš veicams.

Pirms liec vainadziņu galvā, izveido arī svētkiem atbilstošu frizūru! Rakstu lādē atradīsi gan variantus dažādu veidu bizēm, gan arī ieteikumus, ko darīt ar vainadziņu pēc svinīgās lustēšanās.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!