Foto: Patriks Pauls Briķis, DELFI

Komiķis, pasākumu vadītājs un repa grupas "Singapūras satīns" dalībnieks Edgars Bāliņš "Radio SWH" raidījumā "Ar dziesmu par dzīvi" atceras savas bērnības gaitas un min "Nežēlīgās tautasdziesmas", kas, visticamāk, palīdzējušas viņam attīstīt vārdu rīmēšanu, ko tagad aktīvi izmanto savā darbībā. Tāpat komiķis min, ka mūsdienās cilvēki grib redzēt vieglu izklaidi, kas liktu aizmirst ikdienas rūpes.

Taujāts, kā atceras savu bērnību, raidījuma vadītājam Jānim Šipkēvicam stāsta Bāliņš: "Līdz trešajai klasei bērnība bija Ogrē – ļoti skaista, fantastiska pilsēta. Pietiekami maza, lai nebūtu par daudz." Viņš atceras arī Ogres 1. vidusskolu kalna galā un Ogres Mūzikas skolu. "Pēc tam no ceturtās [klases] līdz augstskolai jau bija Jelgava. Tur uzaugu. Par bērnību sūdzēties vispār nevaru, viss labi. Daudz kas interesēja – tā pati mūzika, sports, Eirovīzija, kad tā pirmo reizi parādījās." Bāliņu joprojām var uzskatīt par vienu no lielākajiem Eirovīzijas faniem Latvijā.

Par vēl kādu neatņemamu bērnības sastāvdaļu Bāliņš min kasetes "Nežēlīgās tautasdziesmas", kuru autori ir Ufo un Fredis. "Tās es griezu uz riņķi, nu, ļoti, ļoti daudz. Man liekas, ja nebūtu to kasešu, iespējams, šobrīd nebūtu "Singapūras satīnā", jo tās arī attīstīja atskaņu lietu," saka komiķis. "Interesi par to, kā savirpināt vārdus, un tā, lai būtu smieklīgi. Tas noteikti ļoti palīdzēja." Bāliņš apstiprina, ka repa grupas atpazīstamību daļēji vainagojis basketbolists Kristaps Porziņģis, kurš tviterī pajautājis, kur var iegādāties "Singapūras satīna" albumu.

Komiķis daļu atpazīstamības guvis, pateicoties interesantam saturam internetā, kas piesaistījis cilvēku uzmanību. Bāliņš redzams aktīvi darbojoties instagramā un tviterī, taču aptuveni piecus gadus strādājis arī reklāmas aģentūrās. "Kaut kā arī pašmācības ceļā sanācis diezgan daudz saprast, kas cilvēkam vispār šķiet interesants, kas ir smieklīgs, ko cilvēki grib redzēt," viņš atklāj, piebilstot, ka cilvēki daudz vairāk dod priekšroku izklaidei – nevis nopietnām lietām. Tas palīdz aizmirst ikdienas rūpes. "Tieši tāpēc "TikTok" šobrīd piedzīvo savu milzīgo uzplaukumu, jo tur viņam tikai jākustina pirksts un jāizklaidējas."

Pilnu raidījuma ierakstu vari noklausīties šeit.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!