Foto: Publicitātes foto
11. augustā Kultūras pilī "Ziemeļblāzma" notiks vājdzirdīgo bērnu talantu konkurss "Ko Tu proti?".Tā mērķis ir vājdzirdīgo un personu ar citām īpašām vajadzībām prasmju demonstrācija, runas attīstības un socializēšanās veicināšana, kā arī sabiedrības informēšana par dzirdes jautājumiem. Pasākumā plāno piedalīties ap 90 personu no dažādām Latvijas pilsētām un novadiem.

Plānots, ka konkursā varēs baudīt 18 dažādus priekšnesumus: dzejas lasījumus, modernās un tautas dejas, modes tērpu demonstrēšanu, dziesmas, ģitāras spēli, klavieru skaņdarbus, mākslas darbu izstādi un pat cirka priekšnesumu.

Žūriju vadīs un jaunos māksliniekus iedrošinās dziedātāja Marija Naumova, savukārt sirsnīgo pasākumu vadīs aktrise Samira Adgezalova. Kā īpašie viesi uzstāsies dziedātājas Aija Vītoliņa un Roberta Džesika Larka.

Pēc koncerta notiks diskusija ar audiologopēdu un vājdzirdīgo bērnu vecāku piedalīšanos, lai pārrunātu pieredzi un jautājumus, strādājot pie vājdzirdīgu personu runas attīstības. Slikta dzirde ietekmē spēju iemācīties runāt, līdz ar to realizēt sevi dzīvē. Papildus konkursam pasākums ir arī iespēja vājdzirdīgām un citām personām arī īpašām vajadzībām un to ģimenēm satikties, apmainīties ar pieredzi, zināšanām, sasniegumiem, vienam otru uzmundrināt, lai saprastu, ka visi jautājumi visvieglāk ir atrisināmi kopīgiem spēkiem.

Konkursu organizē Latvijas vājdzirdīgo atbalsta asociācija "Sadzirdi.lv", sadarbībā ar labdarības organizāciju "Palīdzēsim.lv".

Kā skaidro "Sadzirdi.lv" biedrības valdes priekšsēdētājs Olafs Slūtiņš, konkurss ir veids, kā šīm personām nepiespiestā gaisotnē parādīt savus talantus un veicināt iekļaušanos sabiedrībā. Katrā priekšnesumā ir ieguldīts liels darbs, kas dalībniekiem nav bijis viegls. Saņemt drosmi uzstāties uz skatuves jau ir liels izaicinājums, taču dzīvē ar drosmi un spēju pārvarēt sevi un savu kautrību var sasniegt ļoti daudz.

Konkurss notiks pirmo reizi, taču pasākumu organizētāji, dalībnieki un to ģimenes locekļi ir apņēmības pilni šo pasākumu atkārtot arī nākotnē.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!