Foto: Shutterstock
Lai atbalstītu un motivētu potenciālos aizbildņus, adoptētājus un audžuģimenes, projekta "Kurzeme visiem" ietvaros visās Kurzemes pašvaldībās tiks rīkoti vismaz divi izglītojoši pasākumi – sarunu rīti un vakari "Izaugt ģimenē", informē projekta organizatori. Uz pasākumu gaidīts ikviens interesents, kurš vēlas kļūt par aizbildni, adoptētāju, audžuģimeni, vai viesģimeni, vai kuram interesē jautājumi par bērniem, kuri palikuši bez vecāku aprūpes.

Pasākumos ikvienam būs iespēja uzzināt informāciju, kas ir aizbildnis, adoptētājs un audžuģimene, un kā par tādu kļūt, kā arī iepazīt jau bērnus uzņemošo ģimeņu pieredzi. Izglītojošos pasākumus vadīs gan speciālisti, kas strādā ar bērnus uzņemošajām ģimenēm, gan ģimenes, kuras jau līdz šim savā aprūpē uzņēmušas bez vecāku gādības palikušus bērnus.

Izglītojošos pasākumus "Izaugt ģimenē" organizē Sociālo pakalpojumu aģentūras Kurzemes reģiona ģimeņu atbalsta centrs "Liepāja" un tie ir plānoti katrā Kurzemes reģiona pašvaldībā. Pirmajos sarunu vakaros Liepājā 27. septembrī un Aizputē 30. septembrī kopumā piedalījušies 23 interesenti, savukārt oktobrī potenciālie aizbildņi, adoptētāji un audžuģimenes tiks aicinātas uz sarunu vakariem Priekulē (24. oktobrī), Rucavā (31. oktobrī) un Mērsragā (25. oktobrī). Bet novembrī plānoti sarunu vakari Nīcā, Skrundā un Rojā.

Ikvienu interesentu, kas vēlas piedalīties sarunu vakarā, sociālo pakalpojumu aģentūra aicina sūtīt pieteikumu uz e-pastu centrsliepaja@agentura.lv vai zvanīt uz tālruņa numuru 29110236.

Informācija par šobrīd plānotajām sarunu vakaru norises vietām un laikiem pieejama "Aģentūra Kurzeme" un "Kurzemevisiem.lv" mājas lapās.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!