Foto: LETA
Katru gadu skolu panākumus vērtē ne tikai pēc centralizēto eksāmenu rezultātiem un mācību olimpiāžu sasniegumiem, bet arī tā, kā Latvijas skolēniem veicas starptautiskajās olimpiādēs. Nupat publicēts Ata Kronvalda fonda "Zvaigžņu reitings", kurā vērtēti skolēnu sasniegumi dažādās starptautiskajās olimpiādēs no 2019. gada 1. jūnija līdz 2020. gada 1. jūnijam. Līderos šogad atkal nokļuvusi Rīgas Valsts 1. ģimnāzija, informē fondā.

Starptautiskajās olimpiādēs laurus plūkuši 14 Latvijas skolu skolēni. 2020. gada "Zvaigžņu reitinga" augšgalā ar spēcīgu pārsvaru nemainīgi ir Rīgas Valsts 1.ģimnāzija, kas atkal pierāda skolas neizsīkstošu mērķtiecību un profesionalitāti. Uzslavējams ir RTU Inženierzinātņu vidusskolas ieguldītais darbs, jo tās stratēģija – koncentrēt talantīgākos uz augstskolas mācību bāzes – palīdzējusi iegūt 2. vietu reitingā. Cēsu Valsts ģimnāzija šogad saglabā savu pozīciju, ieņemot dalīto 3. vietu. Blakus tai 4. vietā atrodas Ziemeļvalstu ģimnāzija, bet piecinieku ar lielu kāpumu reitingā noslēdz Gulbenes novada Valsts ģimnāzija.

2019./2020. mācību gada "Zvaigžņu reitings" un skolu saņemtie punkti:

1. Rīgas Valsts 1. ģimnāzija (123 punkti)
2. RTU Inženierzinātņu vidusskola (16 punkti)
3. Cēsu Valsts ģimnāzija (15 punkti)
4. Ziemeļvalstu ģimnāzija (15 punkti)
5. Gulbenes novada Valsts ģimnāzija (9 punkti)
6.–9. Priekules vidusskola (6 punkti)
6.–9. Rīgas 10. vidusskola (6 punkti)
6.–9. Daugavpils Valsts ģimnāzija (6 punkti)
6.–9. Āgenskalna Valsts ģimnāzija (6 punkti)
10.–13. Rīgas Franču licejs (4 punkti)
10.–13. Druvas vidusskola (4 punkti)
10.–13. Rīgas Valsts 2. ģimnāzija (4 punkti)
10.–13. Olaines 1. vidusskola (4 punkti)
14. Ventspils 1. ģimnāzija (3 punkti)

"Zvaigžņu lietus ir debess parādība, kad meteori spilgti uzliesmo. Vairums sadeg un tikai lielākās daļiņas spēj sasniegt mērķi. Šodien zvaigžņu plūsma sasniedz savu maksimumu. Mēs ceram, ka mūsu zvaigznes – Zvaigžņu reitinga dalībnieki – pēc iespējas vairāki sasniegs mērķi – kļūs par izciliem zinātniekiem," tā Ata Kronvalda fonds.

Pilns skolu reitings skatāms www.skolureitings.lv.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!