Foto: Shutterstock

2. maijā sākusies LNT, Bērnu slimnīcas fonda un "Rimi", kā arī "Supernetto" veikalu tīklu organizētā labdarības akcija "Labestības diena", kas šogad piedzīvojusi pārmaiņas gan vizuāli, gan saturiski.

Šogad akcijas organizatori ar ziedojumiem bērnu ārstēšanai aicina ikvienu palīdzēt piepildīt bērnu sapni par pilnvērtīgu dzīvi, papildus tam realizējot Bērnu slimnīcas novietnes Gaiļezerā mazo pacientu ar kustību traucējumiem sapni par īpašu rotaļu laukumu.

Lai šie bērni izveseļotos un spētu īstenot savus sapņus, nepieciešami 80 000 eiro. Ikviens tiek aicināts iesaistīties labdarības akcijā un palīdzēt bērniem, kuriem netrūkst iedvesmojošu sapņu, portālu Cālis.lv informēja akcijas organizatori.

Pēdējo deviņu gadu laikā "Labestības dienas" īstenošanas gaitā ir saziedoti vairāk nekā divi miljoni eiro, kopumā palīdzot 480 bērniem. Cilvēku atsaucības dēļ šogad "Labestības diena" atzīmē 10 gadu jubileju, un akcijas organizatori ir cerību un ticības pilni, ka arī šogad kopīgi varēsim palīdzēt daudziem smagi slimiem bērniem.

Akcija šogad ieguvusi ne tikai vizuālas pārmaiņas, bet arī saturiskas, mēģinot rast iespēju bērniem spert savus pirmos soļus vai izbraukt pirmo apli ar riteni, kā arī sirsnīgi nodziedāt māmiņai dziesmu! Laiks, kuru bērni pavada ārstējoties, nav viegls, tāpēc, lai to atvieglotu, organizatori aicina ziedot ne tikai bērnu ārstēšanai, bet arī speciālam rotaļu laukumam, kuru plānots izbūvēt Bērnu slimnīcas Gaiļezers teritorijā, un tas kļūtu par īstu dāvanu bērniem ar kustību traucējumiem.

"Bērnu slimnīcas novietnē Gaiļezerā daudzi bērni ar kustību traucējumiem ārstējas ilgstoši vai iziet rehabilitācijas kursu, un arī viņi ļoti vēlētos pavadīt laiku ārpus telpām, jo īpaši tuvojoties vasarai. Speciāli veidoti un pielāgoti rotaļu laukumi bērniem ar kustību traucējumiem ir retums, tamdēļ iespēja spēlēties, šūpoties un atpūsties rotaļu laukumā ar daudzveidīgām un interesantām aktivitātēm patiešām ir bērnu sapnis.

Turklāt mūsu speciālisti ir iecerējuši laukumu aprīkot arī ar inventāru, kas tiks izmantots rehabilitācijas procesā, lai saulainā un siltā laikā ar bērniem varētu strādāt arī ārpus telpām," stāsta Bērnu slimnīcas fonda vadītāja Liene Dambiņa.

Līdz ar "Labestības dienas" akcijas sākšanos, ikvienam ir sniegta iespēja paveikt labus darbus, ziedojot "Rimi" un "Supernetto" veikalos visos reģionos, kā arī ziedojot lojalitātes kartēs "Mans Rimi" uzkrātos līdzekļus. Šādu iespēju Rimi nodrošina kioska terminālos visos veikalos un www.rimi.lv, lai ikvienam būtu iespēja izvēlēties sev ērtāko atbalsta veidu, skaidro "Rimi Latvia" sabiedrisko attiecību vadītāja Inga Bite.

Atbalstu gaida bērni, kas pēc palīdzības vērsušies Bērnu slimnīcas fondā. Ziedot var ne tikai minētajos veikalos, kioskos un www.rimi.lv sadaļā "Mans Rimi", bet arī portālā www.bsf.lv un zvanot pa tālruni 90006486 (maksa par 1,42 eiro).

Foto: Publicitātes attēls
Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!