6. maijā Rīgā un citās Latvijas pilsētās norisināsies vienas dienas ziedojumu vākšanas kampaņa "Dāvā vasaras piedzīvojumu!", ko organizē biedrība "Latvijas SOS Bērnu ciematu asociācija" sadarbībā ar studentiem no "Southwestern Advantage" vasaras programmas. Kampaņas laikā tiks vākti ziedojumi vasaras nometņu organizēšanai SOS bērnu ciematu ģimenēs augošajiem bērniem.

Ik gadu visi SOS ģimeņu bērni – lieli un mazi dodas uz vasaras nometnēm. Katram bērnam tiek piemeklēta viņa vecumam, attīstībai un interesēm piemērota nometne. Tā kā ikvienā SOS ģimenē dzīvo pieci līdz seši bērni, tad izmaksas, kuras jāsedz, lai bērni varētu apmeklēt vasaras nometnes, ir ievērojamas. Tādēļ priecāsimies par katru labas gribas cilvēku, kurš izlems dāvāt SOS ģimenēs augošajiem bērniem vasaras piedzīvojumu, tā uzsver Latvijas SOS Bērnu ciematu asociācijas pārstāve Dace Dzedone.

Studentiem, kuri piedalīsies ziedojumu vākšanas kampaņā, būs īpašas pazīšanās zīmes, ziedojumi tiks vākti speciāli noformētās ziedojumu kastītēs. Ikviens no akcijas dalībniekiem akcijas laikā varēs uzrādīt arī pilnvarojumu vākt līdzekļus Latvijas SOS bērnu ciematu asociācijas atbalstam.

Aizvadītajos gados SOS bērnu ciemati sadarbībā ar "Southwestern Advantage" programmas studentiem jau īstenojuši vairākus labdarības projektus, kuru īstenošanas gaitā tika savākti līdzekļi SOS bērnu ciematu ģimeņu atbalstam – gāzes plīšu un apkures katlu iegādei, vasaras nometņu organizēšanai.

Latvijas SOS Bērnu ciematu asociācijas direktore Ilze Paleja: "Ikviens ziedojums, ko saņemam, palīdz bērniem uzaugt mīlošās un drošās mājās, kopā ar saviem īstajiem brāļiem un māsām. Novēlu jauniešiem, kuri brīvprātīgi ziedo savu laiku SOS ģimenēs augošo bērnu atbalstam, izturību un 6. maijā satikt daudz atsaucīgus cilvēkus!"

Par SOS bērnu ciematiem

Latvijas SOS Bērnu ciematu asociācija ir nevalstiska, labdarības organizācija, kas nodrošina ilgtermiņa ģimenisku aprūpi bez vecāku gādības palikušiem bērniem un īsteno ģimeņu stiprināšanas projektus vairākās Latvijas pašvaldībās. Divu SOS bērnu ciematu audžuģimenēs (Īslīcē un Valmierā), kā arī SOS jauniešu mājā Jelgavā – atbalstu, drošību un jaunas mājas raduši gandrīz 140 bērni un jaunieši no visas Latvijas. SOS ģimeņu stiprināšanas projekti ik gadu sniedz nepieciešamo atbalstu un palīdzību vairāk nekā 500 bērniem no Valmieras, Rīgas, Bauskas sociālā riska ģimenēm. Savu darbu SOS ģimenes var veikt tikai pateicoties atsaucīgu uzņēmumu un labas gribas cilvēku atbalstam.

Par programmu "Southwestern Advantage"

Tā ir studentu vasaras programma, kurā piedalās Baltijas valstu u.c. Eiropas valstu, ASV un Kanādas studenti, kas pastāv jau vairāk nekā 150 gadus. Programmas galvenais mērķis ir sniegt studentiem iespēju iegūt pieredzi gan komunikāciju, gan valodas jomās un arī iegūt zināšanas veiksmīgas nākotnes veidošanā. Studenti no Latvijas tajā piedalās kopš 2001. gada. Papildus darbam ASV, jaunieši atbalsta labdarības projektus Latvijā.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!