Foto: Publicitātes attēls

Biedrības Dr.Klauns organizētajā labdarības veikalā "No nieciņa līdz prieciņam" tirdzniecības centrā "Spice", Rīgā, pārdodot vairākus simtus dažādus rokdarbus, dizaina izstrādājumus, lietas no koka, māla, ādas, izdevies nopelnīt 5 895 eiro, informē biedrības vadītāja Marianna Milovska. Tāpat kā aizvadītajos gados, iegūtie ziedojumi tiks novirzīti dakteru Klaunu darbam ar bērniem Latvijas slimnīcās.

"Gandrīz mēneša laikā pārdevējas, kā arī dakteri Klauni satikās ar simtiem cilvēku, kuri ne tikai izvēlējās svētku dāvanas mūsu veikalā, bet arī pauda apbrīnu un atbalstu mūsu darbam. Interesanti, ka ne viens vien mazais apmeklētājs dakterus Klaunus bija jau iepazinis agrāk un nu atkalredzēšanās varēja notikt priecīgākos apstākļos. Tas viss dod spēku turpināt iesākto, iepriecinot bērnus Latvijas slimnīcās," teic biedrības Milovska.

Nekad nevar zināt, kad un kādos apstākļos bērns var nonākt slimnīcā, bet, piemēram, mazās Madaras mamma Zane Rorbaha ar meitu bieži atrodas Bērnu Klīniskās universitātes slimnīcā, līdz ar to ļoti novērtē, ka ikdienu šeit patīkamāku padara tieši dakteri Klauni, un saka paldies ziedotājiem, kuru devuma dēļ arī turpmāk Madara varēs tikties ar jauniegūtajiem draugiem.

Jāatzīmē, ka, iegādājoties dāvanas Dr.Klauns labdarības veikalā, bērniem Latvijas slimnīcās uzdāvinātas 98 Dakteru klaunu vizītes jeb pusotra mēneša darba.

"Biedrība Dr.Klauns darbojas tikai no sabiedrības ziedojumiem, līdz ar to šis finansiāli ir nozīmīgs atbalsts, lai dotu iespēju dakteriem Klauniem turpināt apmeklēt bērnus iepriekšējā apjomā visās slimnīcās, kurās darbojamies. Šajā gadā aktīvi turpināsim īstenot dažādas idejas, lai iespējami saistošā veidā piesaistītu līdzekļus un esam atvērti sadarbībai," rezumē Milovska.

Sešos gados dakteri Klauni ne tikai Bērnu Klīniskās universitātes slimnīcas (BKUS), bet arī vairākās citās Latvijas slimnīcās, strādājot pāros ar bērniem, ir pierādījuši, ka, lai cik nepatīkama ir slimība, atveseļošanās procesā vitāli svarīgi atrast vietu smaidam, siltumam un cerībai. Šobrīd septiņās Latvijas pilsētās strādā 35 dakteri Klauni, no tiem visvairāk – 25 – Bērnu Klīniskās universitātes slimnīcā Rīgā. 2018. gadā dakteri Klauni slimnīcās iepriecinājuši 10 000 pacientus, nostrādājot 4314,5 stundas un esot klāt mazajiem pacientiem 389 procedūru laikā.

Biedrība "Dr. Klauns" kā sabiedriska labdarības organizācija darbojas kopš 2012. gada, un tās pārstāvji – 35 profesionāli medicīnas klauni – katru dienu dodas uz Bērnu Klīniskās universitātes slimnīcu un citām slimnīcām Latvijā, lai psiholoģiski palīdzētu bērniem, atvieglojot mazo pacientu ikdienu, kamēr tie uzturas slimnīcā.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!