Foto: Publicitātes foto

Gluži kā krāsainās koku lapas, šonedēļ Latvijā cits pēc cita birst arī labie darbi, vairojot sirsnību, līdzcietību un paļaušanos citam uz citu. Labdarības organizācijas "Palīdzēsim.lv" organizētajā Labo darbu nedēļā no 17. līdz 23. oktobrim ikviens tiek mudināts paveikt ko labu. "Cālis" ļauj ielūkoties akcijas trešajā dienā paveiktajos labajos darbos. Smelies idejas un iesaisties arī tu!

Labo darbu nedēļas organizētāji uzsver – lai kādam palīdzētu, nav nepieciešams liels finansiālais ieguldījums! Palīdzēt vientuļam sirmgalvim mājas darbos vai vienkārši sastādīt kompāniju, salasīt meža zvēriem zīles, kastaņus un citas rudens veltes, aizvest uz bērnu namu mantas, kas pašiem kļuvušas liekas – tas nemaz nav tik grūti, atliek tikai gribēt. Izskatās gan, ka uz laba darīšanu neesam pārlieku skubināmi, jo Labo darbu nedēļas mājaslapā reģistrēto labo darbu skaits ar katru dienu pieaug. Arī trešā Labo darbu nedēļas diena bijusi bagāta labiem darbiem.

Foto: Publicitātes foto
Siguldas Valsts ģimnāzijas 10. klases skolēni devās palīdzēt jaunai ģimenei, kuras miteklis bija ļoti cietis daudzdzīvokļu mājas ugunsgrēkā. Kādā rītā jaunieši iztīrīja dzīvokli no visa uguns sabojātā, sagatavojot remonta uzsākšanai. Saimniece Agnese bija ļoti pateicīga.
Foto: Publicitātes foto
Bērnu un jauniešu iniciatīvu centrs "UP's" pārtapis par Kalsnavas labo darbu policiju un cenšas radīt īstu labo darbu lavīnu, aicinot ikvienu izdarīt ko labu. Tas tiek darīts visai amizantā veidā: čaklie darboņi no rītiem uz Kalsnavas pagasta iedzīvotāju braucamrīku priekšējiem stikliem atstāj īpašas aicinājuma kvīts, kur norādīts, kāds labais darbiņš katram dienas laikā ir jāizdara. Iedzīvotāji tiek mudināti ar paveikto palepoties sociālajos tīklos.
Foto: Publicitātes foto
Kosmētikas un sadzīves preču veikalu tīkla "Drogas" brīvprātīgie darbinieki aktualizēja roku higiēnas nepieciešamību un bērniem mācīja pareizas un regulāras roku mazgāšanas nozīmīgumu, ar teatrālu uzvedumu viesojoties bērnudārzos un skolās Rīgā un Straupē un atgādinot ķipariem, cik svarīgi ir mazgāt rokas. "Drogas" darbinieki dalīja arī ziepītes.
Foto: Publicitātes foto
Pēc Gulbenes novada domes darbinieku iniciatīvas muzikāli jaunieši apmeklēja sociālās aprupes centra "Latgale" filiāli "Litene", kur mājvietu raduši pieaugušie ar smagiem garīga rakstura traucējumiem. Viņiem caur dziesmām, ģitārspēli, dāvanām un vienkārši veltītu uzmanību tika sniegts tik nepieciešamais līdzcilvēku atbalsts. Par Gulbenes novada domes darbinieku saziedotajiem līdzekļiem iegādātas arī attīstošās un galda spēlēs, krāsojamās grāmatas un puzles, kuras centra iemītniekiem ikdienā būs ļoti noderīgas.
Foto: Publicitātes foto
Vecumnieku pirmsskolas izglītības iestādes audzēkņu grupiņas "Spārītes", "Taureņi", "Mārītes" un Bitītes" devās uz novada pansionātu "Atvasara" ar savu koncertprogramiņu, pašu bērnu gatavotiem rudens ziedu pušķiem un ziemas krājumu našķiem, ko bija sarūpējusi katra ģimene. Tie bija neaizmirstami, aizkustinoši un emociju pilni mirkļi gan pansionāta iemītniekiem, gan mazajiem viesiem. Pēc koncerta bērni baudīja našķus, ko bija sarūpējusi pansionāta vadība.
Foto: Publicitātes foto
Kandavas novada Zantes pamatskolas klases audzinātāja saviem audzināmajiem pagatavoja bubertu. Visi kopā ēda un pārrunāja turpmāk veicamos labos darbiņus! Piemēram, pamatskolas 4. klase no pašu sarūpētiem āboliem spieda sulu un cienāja ar to kā skolēnus, tā skolotājus.
Foto: Publicitātes foto
Olaines 2. vidusskolas skolēni apciemoja Olaines aprūpes centrā dzīvojošos cilvēkus. Kā ciema kukuli viņi aiznesa pašdarinātus amuletus, kuri liek saprast, ka kādam uz pasaules šie cilvēki ir vajadzīgi. Centra iemītnieki par bērnu apmeklējumu un dāvanām bija ļoti priecīgi.

Ieguldīt savu artavu Labo darbu nedēļā vēl var paspēt līdz 23. oktobrim. Vairāk informācijas: www.palidzesim.lv.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!