Foto: Publicitātes attēli

Ikvienam dakteru Klaunu labdarim - rokdarbniekam, amatniekam, floristam un citu radošu darbu pratējam - ir iespēja ziedot savus darinājumus trešajam biedrības "Dr.Klauns" organizētajam labdarības pop-up veikalam.

Dakteri Klauni 6. decembrī tirdzniecības centrā Spice, Rīgā izveidos labdarības pop-up veikalu, kuru katru dienu varēs apmeklēt blakus Informācijas stendam vismaz līdz 23. decembrim. Tur apmeklētāji varēs arī iepazīties ar dakteru Klaunu ikdienu, attiecībām ar bērniem, ko fotogrāfijās iemūžinājuši tādi Latvijā pazīstami fotogrāfi kā Mārtiņš Otto, Jeļena Spasova, Anna Paula Kuzņecova u.c. , informē biedrības "Dr.Klauns" labdarības pop-up veikala vadītāja Marianna Milovska.

Savus radošos darinājumus veikala darbībai līdz 17. decembrim iespējams atnest uz jebkuru no Rīgas sporta klubiem "MyFitness", Rīgā, katru darba dienu un brīvdienu klubu darba laikos. Darinājumi jāiedod sporta kluba administratoram. Tāpat pašu radītos meistardarbus var ziedot arī tirdzniecības centra "Spice" infocentrā, katru dienu no pulksten 10 līdz 22.

Taču darinājumu nodošana nav vienīgais ziedotāju uzdevums. Ir jāaizpilda arī anketa, lai dakteri Klauni varētu sazināties un pateikt sirsnīgāko paldies. Pieteikuma anketu meklē šeit.

Biedrība "Dr.Klauns" parūpējusies, lai ziedojumus iespējams atstāt dažādās vietās reģionos:

  • Ventspils, Kuldīgas iela 18, Ventspils pilsētas domes Kultūras centrs;
  • Liepāja, Kungu iela 24, Liepājas "Jauniešu Māja";
  • Aizpute, Katoļu iela 5, Aizputes novada jauniešu Ideju māja;
  • Skrunda, Lielā iela 1A, Skrundas jauniešu centrs
  • Saldus novada Lutriņu pagasts, Skolas iela 2, PPII "Kāpēcītis";
  • Talsi, Lielā iela 8A, Kafijas namiņš "Ie-pauzē"
  • Valmiera, Rīgas iela 28, veikals "Četri gadalaiki";
  • Ogre, Brīvības iela 21, M.Pūres beķereja;
  • Cēsis, Piebalgas iela 3, Cēsu Jaunā skola, ieeja no pagalma;
  • Rēzekne, Atbrīvošanas aleja 95C, veikals "Zaļais"

"Jau trešo gadu organizējam Labdarības veikaliņu tirdzniecības centrā "Spice" decembra mēnesī, lai par ziedojumiem tirdzniecības centra apmeklētājiem piedāvātu sirsnīgas, ar mīlestību radītas skaistas dāvanas. Visi ziedojumi tiks novirzīti mazo pacientu priekam Bērnu Klīniskās universitātes slimnīcā Rīgā, kā arī reģionu slimnīcās – Ventspilī, Liepājā, Valmierā, Cēsīs, Rēzeknē un Jūrmalā. Šogad mudinām iesaistīties ne tikai ģimenes, bērnus, bet arī savas jomas profesionāļus, kuri gatavo dažādus rokdarbus, dizaina izstrādājumus, lietas no koka, metāla utt. Pieredze liecina, ka pirms svētkiem mūsu veikaliņa apmeklētāji ir atvērti, interesējas par visdažādākajām lietām, kas noderētu pašiem ikdienā vai dāvanām Ziemassvētkos. Veikaliņā bieži vien var sastapt arī dakterus Klaunus, ar viņiem aprunāties, gūt uzmundrinājumu pirmssvētku laikā," biedrības "Dr.Klauns" labdarības veikala būtību raksturo Milovska.

"Ja katrs ziedos vismaz vienu vai divus no saviem meistardarbiem, tas dos iespēju mums gan piepildīt labdarības veikalu ar brīnišķīgām dāvanām, gan palīdzēs bērniem turpināt saņemt dakteru Klaunu atbalstu," aicina Ina Grīnberga jeb "Dr.Ino".

Sešos gados dakteri Klauni ne tikai Bērnu Klīniskās universitātes slimnīcas (BKUS), bet arī vairākās citās Latvijas slimnīcās, strādājot ar bērniem, ir pierādījuši, ka, lai cik nepatīkama ir slimība, atveseļošanās procesā vitāli svarīgi atrast vietu smaidam, siltumam un cerībai. Šobrīd septiņās Latvijas pilsētās strādā 35 dakteri Klauni, no tiem visvairāk – 25 – Bērnu Klīniskās universitātes slimnīcā Rīgā. 2018. gadā dakteri Klauni slimnīcās iepriecinājuši 10 000 pacientus, nostrādājot 4314,5 stundas un esot klāt mazajiem pacientiem 389 procedūru laikā.

Biedrība "Dr. Klauns" kā sabiedriska labdarības organizācija darbojas kopš 2012. gada, un tās pārstāvji – 35 profesionāli medicīnas klauni – katru dienu dodas uz Bērnu Klīniskās universitātes slimnīcu un citām slimnīcām Latvijā, lai psiholoģiski palīdzētu bērniem, atvieglojot mazo pacientu ikdienu, kamēr tie uzturas slimnīcā. Dakteru Klaunu projektu biedrība "Dr.Klauns" īsteno sadarbībā ar Bērnu klīniskās universitātes slimnīcu un ar Izraēlas vēstniecības, Latvijā vadošā piena pārstrādes uzņēmuma "Food Union" un Pētera Avena labdarības fonda "Paaudze" atbalstu.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!