Foto: Andžela Forkere
Līdz 31. oktobrim Latvijā apskatāma fotoprojekta "Sapņu tilti" izstāde, kuras radījusi pasaules atzinību guvusī fotogrāfe Endžela Forkere. Sadarbībā ar Bērnu paliatīvās aprūpes biedrību izstāde skatāma salonā "Delux Dreams".

Fotoprojekts "Sapņu tilti" tika radīts 2019. gadā, kā atgādinājums tam, ka ikviens sapnis var tikt izsapņots un piedzīvots. Izsapņota šūpošanās šūpolēs, gaisa pūķa palaišana vai iejušanās kādā pasaku tēla lomā, šīs visas tēmas šķiet tik pašsaprotamas bērnības aktivitātes, kas sagādā prieku pašiem bērniem un mājo katrā vecākā, tomēr daudzām ģimenēm šie sapņi sagrūst, uzzinot, ka bērnu ir skārusi smaga slimība. Pateicoties Endželai Forkerei, 12 ģimenēm tika dota iespēja šo sapni izsapņot un piedzīvot.

Foto: Andžela Forkere

Ikdienā ikviens – nejauši vai jauši satikts cilvēks, skolotājs, kafejnīcas darbinieks, rotaļbiedrs var būt par svētību ģimenēs, kuras audzina smagi slimus bērnus. Spēcīgs pierādījums šai mijiedarbībai un nozīmei bija katras ģimenes ceļabiedri fotoprojekta "Sapņu tilti" laikā, vēstī Līva Voroņina, Bērnu paliatīvās aprūpes biedrības komunikācijas speciāliste. Proti, katram bērniņam fotosesijā palīdzēja kāds ceļabiedrs.

Mazā Martina ceļabiedrs bija Pēteris Kļava, Bērnu klīniskās universitātes slimnīcas anesteziologs – reanimatologs. Ārsts teic: "Es redzu – mūsu dzīvē ir vieta brīnumiem. Jo vairāk tu zini un proti, jo vairāk spēj izdarīt. Tieši tā tie brīnumi materializējas – caur katra zināšanām un prasmēm."
Martins ar emociju palīdzību var atbildēt uz jautājumiem. Viņš ļoti mīl savu ģimeni.

Latvijā ir vairāk nekā 600 ģimeņu, kuras ikdienā rūpējas par smagi slimiem bērniem. Katrs šīs ģimenes stāsts dod iespēju saprast par dzīvi vairāk, tāpēc ikviens uzņēmums var pieteikties un uzrīkot izstādi savās uzņēmuma telpās, lai šie stāsti turpinātu dzīvot un kopā mēs radītu pieņemošāku un izprotošāku sabiedrību, aicina Līva Voroņina.

Foto: Andžela Forkere

Bērnu paliatīvās aprūpes biedrība sirsnīgi pateicas ceļabiedriem: Elitai Mīlgrāvei, Pēterim Kļavam, Rēzijai Kalniņai, Anna Lieckalniņai- Krimelei, Sarmītei Rubulei, Marikai Ģedertei, Evitai Zālītei-Grosai, Annai Rozītei, Ievai Brantei, Gunai Geikinai.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!