Foto: Publicitātes attēls

28. februārī pulksten 12 Latvijas Nacionālais vēstures muzejs aicina bērnus uz nodarbību "Svētdiena kopā ar Čipu un Capu". Kopā ar muzeja gidu un rotaļu suņiem Čipu un Capu no grāmatiņas "Iepazīsties ar Latvijas Nacionālo vēstures muzeju! Ceļvedis Latvijas vēsturē no vissenākajiem laikiem līdz mūsdienām" bērni vecumā no pieciem līdz astoņiem gadiem varēs doties ceļojumā laikā.

Bērni atraktīvā veidā varēs apskatīt muzeja pamatekspozīciju, aptverot Latvijas vēsturi no senvēstures (pirms 13 000 gadu) līdz pat valsts neatkarības atjaunošanai (pirms 25 gadiem), portālam Cālis.lv pastāstīja muzeja pārstāve Astrīda Burbicka.

Kā cilvēki dzīvoja senatnē, ko prata darīt, kā ģērbās, kā rotājās, kādas mājvietas būvēja, kā gadsimtu gaitā mainījās viņu dzīvesveids – to mazajiem saprotamā valodā izstāstīs muzejpedagoģe Ilze Miķelsone, stāstījumu papildinot ar dažādu priekšmetu demonstrēšanu. Interesentiem būs arī iespēja, izmantojot jauniegūtās zināšanas, pildīt uzdevumu lapu.

Ieejas maksa – ģimenes biļete četru eiro vērtībā. Nodarbības saturs saistīts ar nesen klajā laisto grāmatiņu "Iepazīsties ar Latvijas Nacionālo vēstures muzeju! Ceļvedis Latvijas vēsturē no vissenākajiem laikiem līdz mūsdienām". Nodarbība notiks arī 27. martā, 24. aprīlī un 29. maijā.

Nodarbība notiks Brīvības bulvārī 32, Rīgā.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!