Foto: AP/Scanpix/LETA

Rotaļlietu kompānija Čikāgā izlaidusi nelielu partiju Ukrainas prezidenta Volodmira Zelenska "Lego" figūriņu, ienākumus no to pārdošanas ziedojot palīdzībai Ukrainai, ziņo "CBS News".

Neatkarīgais uzņēmums "Citizen Brick" izgatavojis nelielu partiju Zelenska figūriņu, kā arī mazus Molotova kokteilīšus, ko marta sākumā piedāvāja iegādāties saviem klientiem. Figūriņas izpelnījās milzu piekrišanu un labdarības akcijā tika savākti vairāk nekā 16 tūkstoši ASV dolāru, ko uzņēmums ziedoja labdarības organizācijai "Direct Relief", kas piegādās Ukrainai medicīnas preces.

"Mini figūriņas izpirka zibenīgi. Mēs izgatavojām tik daudz, cik vien spējām apdrukāt 24 stundu laikā, darbā ieradās pat tie mūsu darbinieki, kam bija brīvdienas. Zinām, ka bija daudzi, kuriem nepietika, taču ceram, ka viņi jebkurā gadījumā ziedos labdarībai," teikts kompānijas ierakstā "Instagram".


Zelenska "Lego" figūriņas cena bija 100 dolāri (aptuveni 90 eiro), Molotova kokteiļa – 10 dolāri (9 eiro). Kopējie ienākumi no šīs akcijas bija 16 540 dolāri (15 048 eiro), kas novirzīti labdarībai.

"Citizen Brick" kopš 2010. gada nodarbojas ar īpašu "Lego" figūriņu izlaišanu, piemēram, populārajiem seriāliem "Breaking Bad" un "Squid Game" veltītu kolekciju.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!