Foto: Publicitātes attēli

No 23. līdz 25. februārim Ķīpsalā notiks "Latvijas grāmatu izstāde 2018", kurā īpaši gaidīti mazie lasītāji. Līdzās plašajam bērnu grāmatu klāstam būs daudz izglītojošu un aizraujošu pasākumu.

Jaunākās bērnu grāmatas

Iepazīt jaunākās bērnu grāmatas izstādē piedāvās gandrīz visi Latvijas grāmatizdevēji. Piemēram, "Liels un mazs" prezentēs nīderlandiešu rakstnieka Hīsa Kaujera grāmatu "Lielā grāmata par Madaru", "Madris" – Izabelles Metcenas grāmatu "Mazā skiču pasaule", "Pētergailis" – Ineses Paklones grāmatu "Okeāns un tuksnesis", "Latvijas mediji" – lietuviešu autora Daiņus Šuka jaunāko darbu "Vista, kura nozuda miglā", "RaKa" – Dainas Bumbieres grāmatu "Vārdiņš, vārdiņš, teikumiņš" u. c. Savukārt bērnu grāmatas krievu valodā piedāvās izdevniecība "Samokat" no Krievijas.

Noskatīties Latvijas Leļļu teātra izrādi

Arī bruņinieks ir tikai cilvēks, un arī viņam, tāpat kā tev, ļoti garšo konfektes. Tātad – arī viņu piemeklē zobu sāpes! Tieši par to ir izrāde "Bruņinieks, kuram sāpēja zobi", un to pirmajā izstādes dienā, 23. februārī, pulksten 13.15 Jautrajā lasītavā varēs noskatīties gan liels, gan mazs.

Atbildīga saimnieka ABC kopā ar skolotāju Loti

Tu esi atbildīgs par to, ko pieradini! – tā Mazajam princim mācīja lapsa. Arī biedrība "Lurda" 23. februārī pulksten 12 pamatskolas vecuma bērnus aicina uz Rakstnieku viesistabu un pulksten 14.15 uz Jautro lasītavu, lai diskutētu par atbildību, sarunātos par grāmatām, kas māca būt sirsnīgiem un patiesi labiem saimniekiem saviem četrkājainajiem draugiem. Protams, varēs satikt arī sunīti Loti.

Iepazīt plašo galda spēļu pasauli

Visās trīs izstādes dienās gan mazie, gan lielie apmeklētāji varēs iepazīt aizraujošo galda spēļu pasauli – doties Katanas ieceļotāju piedzīvojumos, būvēt seno Karkasonas pavalsti, slidināt stilīgos pingvīnus, glābt pasauli, rosīties pa rūķu un sabotieru raktuvēm vai pat iejusties spiegu lomās. "Brain Games" ekspozīcijā varēs sastapt galda spēļu skolotājus, kas iemācīs jaunas spēles un atgādinās jau zināmo spēļu noteikumus. Turklāt paralēli visam varēs piedalīties "Klask" un "Ice Cool" turnīros.
Foto: Publicitātes attēli

Satikt pūcīti Ucipuci

Daudzi mazie lasītāji jau pazīst rotaļu pūcīti Ucipuci. Nule klāt jau ir otra grāmatiņa "Ucipuci domā ārpus kastes", kas māca par to, kā mainīt domāšanu, ja nav iespējams mainīt apstākļus. 23. februārī pulksten 16.15 Jautrajā lasītavā viesosies gan pūcīte ar visu savu māju, gan grāmatas autore Zane Zusta. "Lasīsim, krāsosim, taisīsim pūcītes un labi pavadīsim laiku!" tā autore.

Radošās darbnīcas kopā ar māksliniecēm

24. februārī pulksten 12.15 Jautrajā lasītavā viesosies jaunās mākslinieces Veronika Veldze, Agnese Aizpuriete un Renāte Logina, kuras aicinās bērnus piedalīties aizraujošās spēlēs un radošās aktivitātēs. Varēs iepazīties ar grāmatu varoņiem – Tiranozauru, kam grūti sokas, jo viņam ir tik īsas rokas, ar Trako Lapsu, kas nemaz nav traka, un ar Tīģerēnu, kurš atklāja, kas ir par maz, kas par daudz un kas – tieši laikā!

Apceļo Kanādu ar pastnieku Peli

24. februārī plkst. 14.15 Jautrajā lasītavā notiks Mariannas Dibikas grāmatas "Pastnieks Pele" prezentācijas pasākums "Apceļo Kanādu kopā ar pastnieku Peli". Mazie lasītāji iepazīsies ar pastnieku Peli un viņa darba specifiku, uzzinās par Kanādas reģioniem un to iedzīvotājiem, mazliet pamācīsies franču valodu, uzrakstīs draugam vēstuli. Turklāt pastnieks Pele sola to nogādāt arī adresātam.

Smilšu lampu radošā darbnīca

"Latvijas Grāmatu izstādē 2018" būs Smilšu lampu radošā darbnīca – visās trīs izstādes dienās mazākie izstādes apmeklētāji varēs darboties uz gaismas galdiem, spēlēties krāsainās smiltiņās uz smilšu lampām un sajust dažādu birstošo materiālu struktūras, kā arī zīmēt skaistas pasakas uz luminiscējošiem gaismas molbertiem. Vēl "Smilšu lampas" ekspozīcijā būs īsti vigvami, sola izstādes rīkotāji.
Foto: Publicitātes attēli

Rūbijas dzimšanas dienas svinības

24. februārī ir Lindas Liukasas grāmatas "Sveika, Rūbij!" galvenās varones Rūbijas dzimšanas diena. Aicinām to svinēt kopā! 24. februārī pulksten 16.15 izstādes Jautrajā lasītavā būs svinības, varēs iepazīties ar jaunāko grāmatu "Ekspedīcija internetā" un Rūbija būs sagatavojusi aizaujošus uzdevumus.

Tikšanās ar lietuviešu bērnu grāmatu autoru Daiņu Šuki

25. februārī pulksten 13 Jautrajā lasītavā visi mazie lasītāji ir laipni lūgti uz tikšanos ar populāro un iemīļoto lietuviešu bērnu grāmatu autoru Daiņu Šuki un viņa jauno darbu "Vista, kura nozuda miglā". Tas ir sirsnīgs stāsts par jautrajiem notikumiem lauku sētā un tās iemītniekiem.

Labo manieru meistarklase

25. februārī pulksten 14.15 Jautrajā lasītavā etiķetes eksperte Irma Kalniņa aicina uz meistarklasi bērniem "Pie galda", kurā varēs iepazīties ar galda kultūras principiem un gūt zināšanas par labām manierēm. Grāmata "Pie galda" ir aizraujošs ceļvedis visai ģimenei par labas uzvedības un galda kultūras pamatprincipiem, kas paredzēta bērniem vecumā no septiņiem līdz 13 gadiem.

Jaunākās spēles un puzles

Spēles "Burtošanas čempionāts" autori izstādes apmeklētājus iepriecinās ar divām pavisam jaunām spēlēm "Ventiņ Domino" un "Vides erudīts". Protams, būs arī "Burtošanas čempionāta" lielās sacensības. Bet pusaudži ir īpaši aicināti apmeklēt "Kontinentu medības" ekspozīciju un uzspēlēt šo spēli, lai pārbaudītu ne tikai erudīciju, bet arī stratēģiju un veiksmi. Savukārt "Amber Puzzle" par godu Latvijas simtgadei ir izstrādājis lielo pužļu sēriju – ikviens aicināts nākt un salikt to.

Latvijas grāmatu izstādi rīko starptautisko izstāžu rīkotājsabiedrība "BT 1" sadarbībā ar Latvijas Grāmatizdevēju asociāciju. Vienlaikus Ķīpsalā notiks arī izglītības izstāde "Skola 2018", kas piedāvā visaptverošu informāciju par mācību iespējām Latvijā un ārzemēs.

Darbalaiks:

  • 23.–24. februāris – no pulksten 10 līdz 18.
  • 25. februāris – no pulksten 10 līdz 17.

Biļetes cena: viens eiro.

  • Pensionāriem un invalīdiem, uzrādot apliecības, ieeja ir bez maksas.
  • Bērniem līdz septiņu gadu vecumam ieeja izstādē ir bez maksas.
  • Ar "Skola 2018" biļeti ieeja Latvijas grāmatu izstādē – bez maksas.
  • Autostāvvieta – trīs eiro.
Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!